22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  У СУБОТУ 25. МАЈА “МАГЛИЧ ФЕСТ”

  - маркетинг -

  У суботу 25. маја у једној од најлепших средњевековних тврђава  одрћжава се 3. по реду “Маглич Фест”. Почетак програма заказан је за 12.00 часова.


  У СУБОТУ 25. МАЈА “МАГЛИЧ ФЕСТ” • Студеница Online

  Очекују вас:

  Горица Поповић – легенда српског глумишта

  Концерт Неше Галије

  Рекордан број витезова и витешких дружина, а међу њима:

  Змајева грива из Ниша

  Обрађују 14.век а од оружја користе кратке секире, лук и стреле, буздоване, једноручне мачеве, дворучне секире, вулз, хелебарде и борбени маљ-чекић.

  Ред Змаја из Грачанице

  Баве се очувањем средњовековних вештина и заната, а посебно обрађују Византију и 13.век. Специјалисти су за стреличарство и победници последњих неколико турнира у Манасији. Организатори су витешког фестивала „Shield“ у Грачаници.

  Витешка дружина Бели Орлови из Београда

  Главни циљ, због кога је основано ово друштво, јесте да се славни период средњевековне Србије прикаже људима у 21. веку. Чланови дружине желе да верно прикажу све аспекте живота у средњем веку, како витешког, тако и оног обичног, свакодневног. Активности удружења огледају се у организацији различитих трибина, извођењу приказа витешких борби, а такође су и покренуте и радионице бројних заната као што су ткачки, ковачки, израда обуће, израда оклопа и других артикала од коже, столарски занат, итд.

  Поред витешких борби и сјајне музике, посетиоци це моћи да уживају и у многобројним атракцијама. Једна од њих су и акробате са ватром.

  У СУБОТУ 25. МАЈА “МАГЛИЧ ФЕСТ” • Студеница Online

  Очекују вас борбе витезова, средњевековна музика, коју изводе најбоље музичке групе, стари занати и занатлије, принцезе, трубадури и жонглери, наградне игре за посетиоце и још много тога!

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Slava Boskovic
  4 године пре

  Trebalo bi malo da se tvrdjava uredi jer mnogo para moze da se zarade od turizma i drugih manifestacija koje mogu tu da se organizuju

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -