22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  УЧЕНИЦИМА ИЗ УШЋА 3. МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ “ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ”

  - маркетинг -

  Сваке године уочи Недеље Црвеног крста (8.-15. маја) Црвени крст Краљево организује такмичење „Шта знаш о Црвеном крсту“.


  Ово такмичење у виду квиза намењено је ученицима 5. разреда основних школа на територији града Краљева, а има за циљ да деца науче што више о историјату, развоју и структури Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, о основним принципима на којима Црвени крст почива, као и програмским активностима Црвеног крста.

  Школа из Ушћа се већ неколико година уназад радо одазива и учествује на овом такмичењу. Прошле године екипа која је представљала  школу била је најбоља и освојила је 1.место.

  Ове године школу је представљао  тим од 5 ђака петака, ученика 5/1: Јана Планојевић, Анастасија Ж.Јовићевић, Нена Јевтовић, Богдан Планојевић и Сергеј Јечменица. За такмичење су се припремали заједно са својом наставницом Маријаном Дражовић, која је сарадник са Црвеним крстом Краљево испред школе, а подршку им је пружила и наставник разредне наставе Бранка Јанковић.

  УЧЕНИЦИМА ИЗ УШЋА 3. МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ “ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ” • Студеница Online

  Полуфинално такмичење одржано је 14.маја 2019. у просторијама Црвеног крста Краљево.  Ученици петог разредасу, уз добру тимску сарадњу, показали изванредно познавање свих тема квиза. Након полуфинала у коначном пласману заузели су 2.позицију и тиме се аутоматски пласирали у финале.

  Финале такмичења  одржано је 16.маја 2019.године. У финалу су се такмичиле 4 најбоље пласиране школе из полуфинала – ОШ „Свети Сава“, ОШ „Димитрије Туцовић“, ОШ „Петар Николић“ из Самаила и ОШ „Милун Ивановић“ из Ушћа.

  Сви финалисти су били одлично припремљени и показали су одлично познавање свих тема – историјат, идеја и принципи Црвеног крста, активности Црвеног крста. Након мноштва питања и разних врста задатака, тим ученика 5 разреда ОШ Милун Ивановић из Ушћа освојио је 3.место.

  МД

  - маркетинг -

  3 коментара

  3 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Radivoje Pavlovic
  4 године пре

  Sve cestitke

  Snežana Košanin
  4 године пре

  Svaka čast,bravo…Još mnogo uspeha. ??❤?

  Mica Dugalić
  4 године пре

  Bravo svaka cast❤️

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -