Home Вести ВАСКРШЊИ ДАНИ У СТУДЕНИЦИ (ВИДЕО)

ВАСКРШЊИ ДАНИ У СТУДЕНИЦИ (ВИДЕО)

ВАСКРШЊИ ДАНИ У СТУДЕНИЦИ (ВИДЕО)

Јуче је у Студеници одржана друга по реду манифестација “Васкршњи дани у Студеници”.


У дане великог хришћанског празника Васкрса и ове године у Студеници,  одржана је  Културно-спортско-туристичка манифестација “Васкршњи дани у Студеници”.  Манифестација започета прошле године, сад већ традиционално  по други одржана је на Васкрсни понедељак 29. априла 2019. године.

Основна идеја манифестације је дружење и забава, како старих тако и младог становништва студеничко – ибарског краја. Организатори манифестације Удружење грађана “Студеница” и ФК “Студен Витез” и ове године приредили су пригодан културно – уметничко – спортски програм а одржано је такмичење у туцању јаја.

У спортском делу програма у ревијално – хуманитарној утакмици снаге су одмерили ветерани Студенице  и ветерани Србије предвођени некадашњим играчима Црвене Звезде и Партизана међу којима је прва звезда био Александар Трифуновић некадашњи репрезентативац СФРЈ и играч Партизана.

Централни догађај манифестације, такмичењу у туцању јаја одржано је на испред Карађорђевог конака. Уз пригодан културно-уметнички програму надметало се преко 50 такмичара, од ове године подељених у две категорије, категорија јуниора и категорија сениора. Управо зато, симболично, такмичење су отворили најстарији учесник Станиша Богојевић (95 година) и најмлађи такмичар Павле Боровићанин (2 године).

У категорији јуниора, прво место освојио је Богдан Балтић, други је био Михајло Балтић док је треће место заузео Лука Дражовић.

Код сениора, прво место освојила је Дијана Пешић, други је био Ненад Милошевић а треће место заузео је Дарко Дражовић.

Бирало се и најлепше украшено јаје а част да добију дипломе имали су: Немања Стефановић, Анастасија Андрић и Михајло Балтић.

Својим присуством манифестацију су  увеличали  и тако учинили  велику част организаторима, принц Михајло Карађорђевић са супругом Љубицом,  који су победницима уручили пригодне пехаре и дипломе.

Да су организатори на добром путу да направе један  догађај који ће бити препознатљив, не само на локалном нивоу него и на нивоу читаве републике Србије,  показују и многобројни гости из Ивањице, Ужица, Шапца, Краушевца, Чачка, Београда…

 

На крају манифестације за све госте приређен је свечани ручак уз општенародно весеље како то и обичаји, уосталом,  налажу  у овом крајевима,  уз народну музику и песму.