26 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ВЕЛИКИ СНЕГ И У БЗОВИКУ

  - маркетинг -

  Снег који је протеклих дана падао и у Бзовик достигао је висину преко 40 центиметара.


  ВЕЛИКИ СНЕГ И У БЗОВИКУ • Студеница Online

  Познато је да на рудњанској висоравни снег и мећава могу да направе велике проблеме. Мештани овог краја годинама се суочавају са том чињеницом јер многа села и засеоци остају и по неколико дана завејани. Ако узмемо у обзир да је све мање живља на овом подручју где практично у неким засеоцима и нема више становника, нека места на обронцима планине Радочело буду неприступачна практично и читаве зиме.

  Јак ветар овде зна да направи сметове и по неколико метара тако да је приступ Бзовику , и поред напора надлежних органа да прочисте деоницу пута од Рудна према Бзовику, веома напоран и отежан. У акцију чишћења која зна да траје и по неколико дана,  тада ступају сви мештани и надлежне институције.

  “До Рудна је ваљда проходно а до Бзовика јесте чишћено па се  булдожер покварио. Тако да је јак ветар који је данас дувао вероватно поново направио сметове. Путеви према засеоцима нису прочишћени. Струју имамо на сву срећу.” – каже за Студеница Online, Биља Драгојловић из Бзовика.

  Како је у току школски распуст, ђачки аутобус не саобраћа, док се редовна линија из Студенице према Бзовику саобраћа само до Рудна.

  “Аутобус тек сутра, ако дође јер саобраћа понедељком, средом и петком. Јуче није долазио” – каже Биља.

  - маркетинг -

  3 коментара

  3 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Ratko Dugalić
  3 године пре

  Pa zar je moguce u februaru da ima snega i na planinama pozz

  Studenko Studeničić
  Одговор за  Ratko Dugalić
  3 године пре

  I ova deca idu u Studenicu u školu ali ne iz Brezove kao ti nego iz Bzovika što nije isto. I vasje tada bilo verovatno dosta dece a danas po jedva jedno ili dvoje. Ova deca ovde nisu maze nego heroji, maze su ta vaša gradska deca koja ne mogu ni 200 metara peške do škole nego ih mama i tata voze kolima.

  Ratko Dugalić
  Одговор за  Ratko Dugalić
  3 године пре

  Ja govorim o sebi kako sam isao u skolu u studenicu peske po nametima negde i 2 metra znam kako je ali nemoj da zaboravite da je tek polovina februara

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -