21 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ДЕЛОВИ РУДНА ЗАВЕЈАНИ И БЕЗ СТРУЈЕ

  - маркетинг -

  Снег праћен ветром, направио сметове на Рудну, око 350 домаћинстава без струје


  Висина снежног покривача, који је на рудну падао до јутрос износи преко 70 центиметара, а роблеме прави олујни ветар који прави сметове висине и преко два метра, и који је изазвао прекид у снабдевању електричном енергијом.

  Десетак подголијских села и  и засеока је одсечено од света. Без струје је око 350 домаћинства, међу којима је и неколико која се баве сеоским туризмом, па је тридесетак гостију одмор проводи у мраку.

  Rudno sneg traktor izvlači vozilo 05012020 Kraljevo Online

  Рудно снег трактор извлачи возило 05012020 Краљево Онлине

  „Струја на Рудно стигла је јутрос у 9 сати. Није је било од поноћи, али су још увек без струје остала села и засеоци: Бзовик, Река, Дражиниће, Каменска, Лази и други засеоци на краљевачкој страни, док села на окружењу, на територији Ивањице: Коритник, Остатија, Девићи, Брусник, Перишиће и друга, струју немају од синоћ. Снежна вејавица праћена олујним ветром је незапамћени,чак и овде у крају где су зиме оштре, дуге и са пуно снега“, каже Раско Милошевић са Рудна.

  Предузећа “Путеви” Краљево и “Путеви” Нови Пазар, су на терену и боре се са сметовима. Тешком механизацијом чисте се путеви ка Рудну од Студенице и Градца, како би се саобраћај нормализовао.

  „Јутрос смо пробили пут од Студенице до Рудна у дужини од десет километара и на неки начин успоставили какву такву везу становништва тог краја са светом. Токо мноћи је падао јак снег тако да док булдожер стигне на крај једног пута већ је неколико првих километара завејано. Јутрос је поново једна тешка машина кренула ка Бзовику,другу смо послали ка Мланчи где је ситуација такође веома тешка. Радимо  и ноћу”, каже  Мирко Вуковић, директор Јавног предузећа „Путеви“ Краљево.

  “Добро је што је некако до сеоске амбуланте успео да се пробије лекар и медицинска сестра што нам је и најпотребније с обзиром да је у овом крају велики број старачких домаћинстава“, додаје Раско Милошевић.

  Предузеће за путеве „Нови Пазар“ рашчишћава пут Градац – Рудно. Они су синоћ очистили осам километара тог пута, али га је снег преко ноћи поново завејао.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -