30 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ДОМАЋИ ТУНЕЛ ЗА ДЕКОНТАМИНАЦИЈУ (ВИДЕО)

  - маркетинг -

  МЛАДИ ИНЖЕЊЕРИ КРАЉЕВАЧКОГ ПРЕДУЗЕЋА “ТРЕФОИЛ ИНЖЕЊЕРИНГ” ПРОЈЕКТОВАЛИ И ПРОИЗВЕЛИ ТУНЕЛ ЗА ДЕКОНТАМИНАЦИЈУ И ДЕЗИНФЕКЦИЈУ.


  Испред привремене болнице на Београдском сајму постављен је тунел за деконтаминацију и дезинфекцију медицинског и другог особља које је у контакту са оболелима од вируса корона. Тунел је комплетно домаћи производ који је, за само пет дана, конструисао, произвео и на сајам, уз помоћ Војске Србије, поставио ТРЕФОИЛ ИНЖЕЊЕРИНГ из Краљева.

  Tunel za dekontaminaciju 1

  Кроз овај тунел за један сат може да се, са сигурношћу од готово 100%, деконтаминира и дезинфикује 650 особа. Тунел је комплетно домаћи производ од идеје, преко моделирања до пројектовања.

  „У понедељак смо добили захтев од Војске Србије да имају проблем са деконтаминацијом особља које има директан контакт са пацијентима на сајму. У уторак смо већ почели са реализацијом од идејног решења, а за 24 сата смо припремили идејно решење и кренули у производњу и од понедељка до недеље стигли да направимо дезинфекциони тунел који је постављен испред улаза у привремену болницу на Београдском сајму, који олакшава деконтаминацију и дезинфекцију особља које има директан контакт са пацијентима“, рекао је за КРАЉЕВО ОНЛИНЕ Милош Милојевић, дипломирани машински инжењер, један од пројектаната тунела запослен у „ТРЕФОИЛ ИНЖЕЊЕРИНГУ“ из Краљева.

  Четири инжењера радило је на припреми техничке документације, развоју, контроли и током производње у халама ТРЕФОИЛ ИНЖЕЊЕРИНГА, из којих ВКВ радници нису хтели да изађу док тунел не буде завршен.

  „Ми смо примении систем сличан спуштању магле у рудницима и на основу тога направили орошавање за свакога ко уђе у тунел појединачно. Сам пролазак кроз тунел траје пет, шест секунди и за то време особа у тунелу бива комплетно третирана и по изласку деконтаминирана“, додао је Милојевић.

  Tunel za dekontaminaciju 3

  Тунел је настао у време ванредног стања, а изазов за младе инжењере био је већи јер су морали да се ослоне на своје знање и домаћи репроматеријал.

  „Свега је тренутно у дефициту. Позивали смо фирме од јутра до вечери и успели да набавимо све што нам је потребно“, каже инжењер Трефоил инжењеринга.

  Треба нагласити да су се млади инжењери предузећа ТРЕФОИЛ школовали на факултету за Машинство и грађевинарство у Краљеву.
  Tunel za dekontaminaciju 2

  „Дипломирао сам пре две године, али ево и овакве машине за специјалну намену умемо да пројектујемо и произведемо јер смо применили знање стечено на факултету и овде током рада у предузећу“, наглашава Милојевић.

  У Халама предузећа ТРЕФОИЛ ИНЖЕЊЕРИНГ у току је производња још једног тунела за деконтаминацију и дезинфекцију, за који се већ интересују и купци из иностранства.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -