23 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ДВА МУШКАРЦА ИЗ РАШКЕ, ОБОЛЕЛИ ОД ВИРУСА КОРОНА

  - маркетинг -

  Два пацијента са територије општине Рашка, мушкарци 1976. и 1980. годиште, позитивни на вирус КОВИД 19


  Два пацијента са територије општине Рашка, чији су узорци из Опште болнице “Студеница”, јуче послати на тестирање, позитивни су на вирус КОВИД 19. Ради се о мушкарцима 1976. и 1980. годиште.
  Они су се са симптомима сувог кашља и повишене температуре јавили Амбуланти за акутне инфективне болести при Дому здравља Рашка. Након дијагностике, а у договору са епидемиологом Завода за јавно здравље Краљево, упућени су на Инфективно одељење Опште болнице “Студеница”.

  Virus Korona 12
  Пацијенти су из Рашке транспортовани одвојено, санитетским возилима. Након тестирања, потврђено је да су заражени корона вирусом. Један пацијент је пуштен на кућно лечење уз обавезну изолацију, док је други хоспитализован. Код оба пацијента присутно је запаљење плућа, али је, како кажу лекари, њихово стање задовољавајуће.
  Надлежне службе раде на евидентирању њихових контаката.
  Председник општине Рашка Игњат Ракитић апелује на грађане да се придржавају социјалне изолације, остану у својим домовима и на кретање  напољу сведу на минимум. 
  На територији Краљева, Врњачке Бање и Рашке, који су у надлежности Завода за јавно здравље Краљево, тренутно је под надзором више од 750 лица, која се налазе у самоизолацији.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -