22 C
Kraljevo
четвртак, 19. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ЈЕДНО ЛИЦЕ ПРЕКРШИЛО МЕРУ САМОИЗОЛАЦИЈЕ

  - маркетинг -

  Епидемиолошка ситуација стабилна. Упозорење грађанима да се придржавају прописаних мера боравка на отвореном


  Током ноћи нијеббило суграђана који су прекршили забрану кретања, а једно лице је прекршило меру самоизолације и исто је кажњено казном кућног притвора у трајању од 3 месеца.

  Одељење за инспекцијске послове и Одељење Комуналне милиције забележила су кршење мера које се односе на рад угоститељских објеката, па су предузете мере од стране инспекцијских органа. Такође, током јучерашњег дана, интензивно је рађено на сузбијању нелегалног линијског превоза.

  Центар за социјални рад Краљево прима велики број пријава, за сада је исплаћено више једнократних и две увећане помоћи, док се натурална помоћ даје по процени на терену.

  Kraljevo 28032020

  Војска Србије и даље учествује у појачаном обезбеђењу здравствених објеката и за сада све протиче без проблема.

  Служба Одељења  цивилне  заштите  ће  и  током  данашњег  дана, наставити  активности  на  дезинфекцији  објеката  колективног  становања  и јавних површина, са акцентом на просторе испред трговинских објеката који ће током сутрашњег дана пружати могућност куповине лицима старијим од 65 година. Цивилна заштита, апелује на суграђане да средства за дезинфекцију, која могу да се преузимају са више локација у граду, никако не користе за одржавање  личне  хигијене  и  исхрану  људи  и  животиња,  јер  су  иста намењена искључиво за дезинфекцију спољних површина (спољни улази у објекте, газишта испред објеката, рукохвати, кваке и слично). Почетком следеће недеље планирано је да се повећа број локација са којих ће бити могуће преузимање дезинфекционог средства Натријум хипохлорита (НаОЦл), поред досадашњих локација на подручју Месних заједница: Центар, Стара  Чаршија,  Рибница,  Ушће,  Берановац,  Матарушка  Бања,  Хигијенски завод, Јарчујак, Грдица, Витановац, Буковица, Каменица и Врба. Преузимањећебити могуће и са нових локацијана сеоском подручју: Годачица, Опланићи, Мрсаћ итд.

  Речено је јутрос на Градском штабу за ванредне ситуације. На седници Градског штаба разматрана су и два захтева, упућена од стране Центра локалних услуга град Краљева и ЈКП „Чистоћа“ Краљево, и донети су одговарајући закључци. Градски штаб за ванредне ситуације, још једном апелује на грађане града Краљева да се придржавају прописаних мера и да боравак ван куће сведу на минимум, уз поштовање свих мера заштите.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -