19 C
Kraljevo
четвртак, 19. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  КАКО ДО 100 ЕВРА ОД ДРЖАВЕ?

  - маркетинг -

  МИНИСТАР СИНИША МАЛИ, ОБЈАСНИО КАКО СЕ ЗА ЈЕДАН МИНУТ ПРИЈАВИТИ ЗА ДРЖАВНУ ПОМОЋ ОД 100 ЕВРА


  Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће се од понедељка, 11. маја, кренути са „малом кампањом“ да се грађани упознају на који начин могу да се пријаве за 100 евра које је држава обећала да ће им дати. „Веома једноставно, за минут, свако ће имати прилику да се пријави. Имате један мали квадратић где каже, свако ко жели, слажем се да дам ове податке да би се искористило за уплату 100 евра“, рекао је данас Мали.

  100 evra

  При пријави грађани ће давати следеће податке: број личне карте и матични број, као и име банке у којој већ имају рачун, или у којој желе да им се отвори наменски рачун. Неће се давати име и презиме. Након што се пријаве, надлежне институције ће све обављати за њих, укључујући и отварање наменског рачуна, за грађане који немају текући рачун ни у једној банци. Након тога, регистар података се брише, јер је то, привремени регистар.

  Мали је навео да ће од 15. маја кренути пријављивање грађана путем портала Трезора или преко кол центра.

  Пензионери и корисници новчане социјалне помоћи ће бити аутоматски пријављени за исплату новчане помоћи, која ће за њих почети 15. маја 2020. године, објаснио је Мали.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -