26 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  КОРОНА ДАНАС: КРАЉЕВО 87, СРБИЈА 4.995 НОВООБОЛЕЛИХ

  - маркетинг -

  У КРАЉЕВАЧКОЈ КОВИД БОЛНИЦИ ЛЕЧИ СЕ 48 КОВИД БОЛЕСНИКА, СТИЖУ ПАЦИЈЕНТИ ИЗ БЕОГРАДА


  Према информацијама Завода за јавно здравље Краљево, укупан број новорегистрованих случајева у Краљеву је 87, од узетих 157 узорака.

  У Србији је за 24 часа преминуо 31 пацијент – највише до сада, а коронавирусом заражено још 4.995 особа, од тестираних 13.429 грађана. У Новом Саду број новозаражених је 228, у Крагујевцу 185, у Нишу 130. Следи Панчево са 124 нових случајева, Ваљево 119 и Смедерево 109. У Краљеву је откривено 85  позитивних случајева (подаци са сајта coivd19.rs), у Пожаревцу 81, док се у осталим градовима бележи мање од 60 новозаражених.

  Kovid-22-nov-2020

  У Општој болници “Студеница” на ковид одељењу према јутрошњем пресеку лечи се 48 пацијената. Шест болесника је у јединици интензивног лечења, остали су на одељењима стандардне неге.

  “Од шест болесника у јединици интензивне неге један болесник је на респиратору, а остали пацијенти су на неинвезивној терапији кисеоником”, рекао је за KRALJEVO ONLINE др Милан Парезановић, начелник инфективног одељења Опште болнице “Студеница”.

  Од  вириса корона највише се лече пацијенти старосне доби од 50 година па навише.

  “Углавном су то болесници између 70 и 80 година старости, који имају и коморбилитете. Сви су у тешкој клиничкој слици. Имали смо четири преминула, који су уз ковид, већ боловали од хроничних болести”, додао је доктор Парезановић.

  Према информацијама из Београда, ковид болнице у престоници су готово попуњене, па је један број пацијената из Београда на лечење већ транспортован у ковид болнице у Крагујевцу и Нишу, а следећа група пацијената из Београда биће упућена на лечење у Краљево.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -