30 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  КРАЉЕВО ПАМТИ СВОЈЕ ХЕРОЈЕ

  - маркетинг -

  ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА БРАНИОЦЕ ОТАЏБИНЕ СТРАДАЛЕ У РАТОВИМА ОД 1990. ДО 1999. ГОДИНЕ


  Град Краљево и Удружење породица палих бораца ратова од 1990. до 1999. године, Удружење учесника рата 1991 – 1999. Удружење ратних војних инвалида града Краљева и Војска Србије, ове године, Дан сећања на браниоце отаџбине страдале у ратовима од 1990. до 1999. године обележили су на Видовдан.

  Parastos dan sećanja 1 2020

  С обзиром  на  ванредно  стање  проглашено 16. марта,  како  би  се спречило ширење заразе вирусом корона, и поштовање примене мера и уредби Владе  Републике  Србије,  а  у  циљу  заштите  становништва,  организатори  су одлучили да обележавање овог догађаја са 24. марта помере на 28. јун. Овогодишње обележавање Дана сећања почело је откривањем спомен-паноа са фотографијама, именима и подацима 112 погинулих у ратовима 1991- 2000. са подручја Краљева, који је постављен у згради Градске управе града Краљева.

  Parastos-dan-sećanja-2-2020

  Након откривања спомен-паноа, цвеће и венце пред спомен-обележје страдалима у ратовима 1991-1999. године, на Тргу Јована Сарића, на коме су имена Краљевчана који су животе дали за нашу слободу и оних чије су породице потом нашле уточиште у Краљеву, положиле су делегације породица, сабораца, Града  Краљева, Рашког управног округа, Војске, Полиције, републичких и локалних институција, борачких и инвалидских удружења, организација, друштава, политичких странака и друге бројне делегације.

  Parastos-dan-sećanja-3-2020

  Након тога, свештеници Епархије жичке су служили парастос. Краљево памти своје хероје. Краљево не заборавља жртву коју су они  принели на олтар свога града, отаџбине. Краљево не да да се заборави ниједан Човек, ниједно име, ниједно лице… Они су у вечност урезани –спомен-пано у згради Градске управе, на Тргу Јована Сарића споменик са именима и фонтана, у Касарни у Рибници спомен-соба и пано са фотографијама и подацима, у касарни у Јарчујку споменик… као опомене да нико од нас никада не заборави оно чему смо били сведоци и да и будуће генерације знају коме за сваки нови слободан дан да захвале.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -