22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  КРКОБАБИЋ: “ЛИЧНО ЋУ ИНИЦИРАТИ ЗАКОН О СЕЛУ”

  - маркетинг -

  Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је данас да села, у којима живи готово четрдесет одсто становништва Србије, нису дефинисана у закону, због чега је најавио иницијативу за измену Закона о територијалној организацији Србије, како би се та област боље уредила


  „Иницираћемо измене и допуне закона о територијалној организацији Републике Србије и то у делу територијалних јединица градова, опшина и насељенех места. Та насељена места којих има 4700 су у ствари села, а о њима нема ни слова у закону“, рекао је Кркобабић, саопштило је Министарство.
  Он се залаже да се село врати у законске оквире, односно да се прецизно дефнише које ће бити надлежности новоформираних сеоских општина.

  КРКОБАБИЋ: “ЛИЧНО ЋУ ИНИЦИРАТИ ЗАКОН О СЕЛУ” • Студеница Online

  „Домаћине Србије морамо да доведемо у позицију да могу да одлучују, да буду битни, да се договарају, да планирају, да одлучују“, истакао је Кркобабић.

  Указао је и на примере добре праксе из суседства.

  „Србија има 145 општина, а за разлику од наших суседа Хрватске и Словеније, по том питању смо остали заробљени у времену. Данас Хрватска има 429 општина, Словенија има више од 210 општина, а далеко су територијално мање од Србије“, рекао је министар, истичући да „није поента само у појму општине, него шта та појам носи“.

  КРКОБАБИЋ: “ЛИЧНО ЋУ ИНИЦИРАТИ ЗАКОН О СЕЛУ” • Студеница Online

  Нагласио је да селу морају да се врате надлежности које му припадају.

  „То су кључне ставри које ћу лично да иницирам и којима ће се Министарство за бригу о селу бавити“, поручио је Кркобабић.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: Beta

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -