21 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ЛЕКАРИ И ТЕХНИЧАРИ ИЗ КРАЉЕВА ИДУ У ИСПОМОЋ У КРАГУЈЕВАЦ И БЕОГРАД (ВИДЕО)

  - маркетинг -

  На инфективном одељењу ОБ “Студеница” два оболела пацијента из Рашке и три са симптомима из Краљева


  На инфективном одељењу Опште болнице “Студеница” лече се два пацијента  из Рашке. Они су позитивни на вирус корона и имају блажу слику болести. На одељењу су и три  пацијента из Краљева, они су тестирани и чекају се резултати, да ли су позитивни или не.

  OB Studenica Internistički sektor 05042020 

  “Тренутно имамо пет пацијената, од којих су два дијагностикована и под терапијом. Оба пацијента су из Рашке. Имамо и три из Краљева. Њима су узети брисеви. Чекамо резултате. Надамо да не буду позитивни. Преузећемо све одговарајуће мере. У принципу ако су то лакша клиничка стања транспортоваће се по протоколу на Београдски сајам, а ако су средње тешки или тешки пребацићемо их у КЦ у Крагујевцу”, рекао је за КРАЉЕВО ОНЛИНЕ др Зоран Мрвић, директор ОБ “Студеница” и додао да је ноћас око 22:00 часа једна пацијенткиња из Рашке због погоршања стања транспортована у ковид болницу у Крагујевцу.

  На осталим одељењима болнице стање је задовољавајуће. Примају се хитна стања, повреде и болести. Одељење за лечење малигних болести ради уобичајено и што се тиче давања хемиотерапије и операције.

  “Преузели смо све хигијенско епидемиолошке мере. На свим улазима спроводи се дезинфекција и контрола улаза. Захваљујући томе, ми можемо да дамо испомоћ у кадру, тако да је једна наша докторка инфектолог, сада на Инфективној клиници у Београду. Три анестезиолога и пет анестетичара ће од сутра бити распоређени на рад у Крагујевцу у Ковид болници. Испомажемо једни друге и што се тиче заштитних средстава”, каже Мрвић.

  Zoran Mrvić

  Болница располаже са довољним количинама заштитних средстава, па по потреби помажу и болницама у окружењу.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -