30 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  МЕЂУ РЕПРЕЗЕНТАТИВКАМА СРБИЈЕ И ЈЕДНА СТУДЕНИЧАНКА

  - маркетинг -

  Женска кошаркашка репрезентација Србије од понедељка налази се припремама на Златибору. Међу репрезентативкама налази се и једна Студеничанка, Анђела Дугалић рођена у Америци.


  Српске кошаркашице од понедељка вредно раде на Златибору. Тренира се у две групе – у првој су оне искусније, а у другој су младе играчице, које својим радом и квалитетом тек треба да се изборе за место у сениорском тиму. У тој групи су и две кошаркашице које су и прошле сезоне биле на златиборским припремама, када се наша национална екипа спремала за Европски шампионат. У питању су Ивана Раца и Анђела Дугалић велика нада српске кошарке.

  МЕЂУ РЕПРЕЗЕНТАТИВКАМА СРБИЈЕ И ЈЕДНА СТУДЕНИЧАНКА • Студеница Online

  “Супер нам је на припремама, радимо много на свим стварима које треба да поправимо. Још смо веома младе и има много елемената које треба да унапредимо. Ја, конкретно, треба да радим на свему, и на одбрани и на нападу. Екипа је сјајна, све саиграчице су веома фине и добре. Такође сам веома срећна и захвална што имам прилику да радим са овим тренерима” – истиче Анђела Дугалић, која је завршила средњу школу у Сједињеним Америчким Државама и у наредној сезони ће бранити боје Орегон универзитета.

  МЕЂУ РЕПРЕЗЕНТАТИВКАМА СРБИЈЕ И ЈЕДНА СТУДЕНИЧАНКА • Студеница Online

  Анђелин тата је из Студенице (засеок Бели Поток) код Краљева, а мама из Вранова код Смедерева, да би 1996. заједно отишли у околину Чикага где су касније рођени Анђела и њен старији брат Милош, који такође игра кошарку.

  Кошарку је почела да тренира са шест година а ово је пети пут да је у Србији. Изузимајући прошлу годину, када је такође била на ширем списку селекторке Марине Маљковић за ЕП, Анђела је у Србији боравила пре седам година код бабе и деде у Студеници.

  Анђела истиче да обожава Студеницу и каже да је природа у студеничком крају прелепа.

  Репрезентација ће на Златибору радити до 25. јуна. Због пандемије Корона вируса, овогодишње Олимпијске игре су померене за наредни јул. Српске репрезентативке су на квалификационом турниру у Београду у фебруару обезбедиле пласман у Токио, а до Олимпијских игара, наш тим ће у новембру и фебруару одиграти квалификационе „прозоре“ за ЕП против селекција Турске, Литваније и Албаније.

   

  ИЗВОР: KSS

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -