22 C
Kraljevo
четвртак, 08. децембра 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  НАЈНОВИЈА ВЕСТ: УКИНУТО ВАНРЕДНО СТАЊЕ!

  - маркетинг -

  Скупштина Србије на данашњој седници усвојила је предлог Владе и председника Србије да се укине ванредно стање, самим тим и полицијски час.


  Ово значи да остају одређене мере заштите од корона вируса, али се укида ограничење кретања за све грађане Србије. Полицијски час још данас траје до 5 часова ујутро.

  НАЈНОВИЈА ВЕСТ: УКИНУТО ВАНРЕДНО СТАЊЕ! • Студеница Online

  Ванредно стање у Србији због коронавируса проглашено је 15. марта тројним потписом председника Републике, Скупштине и Владе, без сазивања парламента уз образложење да је Влада донела уредбу по којој је забрањено окупљање више од 50 људи у затвореном простору.

  Укидање ванредног стања, укључујући и полицијског часа, не значи и да неке мере уведене током борбе са коронавирусом неће остати на снази.

  Рукавице и маске биће обавезне у јавном превозу, али и у ресторанима и кафићима, физичка дистанца остаје на снази, забрана јавних окупљања, нема наставе у школама – остаје настава на даљину, нема биоскопа и позоришта.

  На снази остаје држање дистанце од два метра, до даљег ће морати да се избегавају контакти – загрљај, руковања, старији од 65 ће моћи да се крећу када год пожеле, али је препорука да и даље више времена проводе у својим домовима.

  Шетња је дозвољена, али никако у групи.

  Славља попут свадби, крштења, рођендана биће дозвољена од 15. јуна.

   

  РТС

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -