21 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ОД КОВИДА У КРАЉЕВУ УМРЛА ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА

  - маркетинг -

  ВИРУС КОРОНА И ДАЉЕ СЕ ШИРИ КРАЉЕВОМ, ПРЕДЛОЖЕНЕ ПОСЕБНЕ МЕРЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ШИРЕЊА


  Од 17. јуна регистровано је 60 новооболелих , у последња два дана 30, јуче 16, а у поледња два дана преминуле су две особе.

  “Нагло је дошло до погоршања епидемиолошке ситуације, а имамо и два смртна случаја”, рекао је за КРАЉЕВО ONLINE Александар Мацан, директор Завода за јавно здравље Краљево и додао: “Углавном је захваћена млађа популација, до 45 година старости, има и нешто старијих са средње тешком клиничком сликом. Доста је асимтоматских пацијената који се и не јављају у амбуланте али шире вирус по граду.”

  OB Studenica 1 jul 2020

  На предлог Кризног штаба за ванредне ситуације у Краљеву ће бити пооштрене мере ради спречавања ширења вируса. У угоститељским објектима ће бити скраћено радно време до 20.00 сати, уз обавезну  примену мера социјалног дистанцирања и епидемилошких мера. У затвореном простору мораће да се носе маске, а забрањује се окупљање више од пет особа у затвореном простору али и напољу. Забраниће се рад базенима, спа центрима и тренирање и одржавање спортских манифестација.

  dr Aleksandar Macan ZZJZ Kraljevo 1 jul 2020

  “Били смо приморани на уведемо ове мере јер је у окружењу већ проглашена ванредна ситуација, У Новом Пазару, Тутину, Рашки, па је протеклих дана примећено да у вечерњим часовима млади људи из Новог Пазара аутомобилима долазе у Краљево у провод, а међу њима је сигуно неко био асимтоматски, што знаи да шири вирус”, рекао је Мацан.

  У првом пику оболевања у Краљеву, ЗЗЈЗ Краљево је тачно знао кретање вируса и држао га под контролом, сада су контакти много бројнији и уколико се не предузму мере ситуација може да се отргне контроли.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -