21 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ОДРЖАНА ДЕВЕТА СРЕТЕЊСКА УЛИЧНА ТРКА У УШЋУ

  - маркетинг -

  Око 200 такмичара надметало се у више категорија: од предшколаца, јуниора, сениора и ветерана, до традиционалне трке рудара у пуној опреми, и то из девет рудника Јавног предузећа за експлоатацију угља Ресавица


  Девета „Сретењска атлетска трка „Ушће 2020“ окупила је, на Дан државности односно Сретење Господње, у рударској варошици Ушће мештане, али и бројне госте – учеснике и поштоваоце краљице спортова не само из Краљева и градова у Србији. И ове године, међународни карактер трци су дали учесници из Босне и Херцеговине и Румуније.

  Sretenjska-atletska-trka-Ue-2020-27

  Спортски клуб „Медиаш“ из Румуније, са којим је Ушће започело спортску сарадњу, а сада се може похвалити и пријатељством, ове године је предводила Марија Херман, супруга Васила Хермана, који из године у годину доводи атлетичаре на ову уличну трку.
  Међу такмичарима из Румуније, поред ње, налази се и њен син, шампион за млађе сениоре света у кросу, шампион и вицешампион Балкана, и јуниорка, шампион Балкана у својој категорији.
  Око 200 такмичара надметало се у више категорија: од предшколаца, јуниора, сениора и ветерана, до традиционалне трке рудара у пуној опреми и то из девет рудника Јавног предузећа за експлоатацију угља Ресавица.

  Sretenjska-atletska-trka-Ue-2020-18

  Такмичари су из неколико основних школа, атлетских клубова из целе Србије, БиХ и Румуније. Интересантно је да Сретењска трка важи за највеће такмичење основаца – ђака пешака у Србији.
  Уз неспорно залагање за спорт и здраве животне навике, Ушћани се залажу и за очување културе, уметности и традиције. У кратком уметничком програму који је претходио трци наступиле су Кристина Кошанини Хелена Павловић, изводећи нумере на виолини и Вељко Алексић, на хармоници, а најмлађи чланови ушћанског КУД „Студеница“представили су се „Играма из подибарског краја“.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -