22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  УПОЗОРЕЊЕ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ

  - маркетинг -

  МУП ОБАВЕШТАВА ГРАЂАНЕ И КОМПАНИЈЕ ДА СЕ ПОЈАВИО МАЛИЦИОЗНИ ПРОГРАМ „ТРОЈАНАЦ“


  Министарство унутрашњих послова Републике Србије обавештава грађане и компаније да се појавио малициозни програм „Тројанац“. Програм се шири електронским порукама послатим са наводне и-мејл адресе МУП-а invitations@mup.gov.rs   и упозорава их да такву поруку, уколико је приме, не отварају.

  МУП позива компаније и грађане да, уколико добију такву електронску поруку, то пријаве Одељењу за сузбијање високотехнолошког криминала на и-мејл адресу vtk@mup.gov.rs 

  У наведеном и-мејлу пошиљалац се представља као директор полиције и примаоца поруке позива да дође у полицију везано за наводну истрагу која се води против њега, као и да у прилогу поруке погледа послата документа и по потреби ангажује адвоката.

  MUP trojanac virus

  Реч је о поруци која се шаље са ВПН сервиса у иностранству преко кога се лажно представља да се и-мејл шаље са адресе Министарства унутрашњих послова, а прилог чини фајл „пдф.исо“, који у себи садржи малициозни „Тројанац“ који детектује 22 антивирусна алата.

  Министарство унутрашњих послова апелује на грађане и фирме да не отварају прилоге овакве електронске поште са непознатих адреса, али ни са познатих када њихов садржај указује на нешто што није уобичајено.

  Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала у сарадњи са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду предузима све мере и радње усмерене на идентификацију локације и починилаца ове фишинг кампање.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -