22 C
Kraljevo
уторак, 03. октобра 2023.
[adrotate group="1"]
[adrotate group="3"]
More

  Објављено

  Последње вести

  12. САЈАМ У БАЉЕВЦУ „ПОДИБАРСКИ СУСРЕТИ – НЕМАЊИЋКИ ДАНИ“

  - маркетинг -[adrotate group="1"]

  12. САЈАМ ЗДРАВЕ ХРАНЕ, СТАРИХ ЗАНАТА И НАРОДНЕ КУЛТУРЕ СА СМОТРОМ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА ОДРЖАЋЕ СЕ У БАЉЕВЦУ


  У недељу, 05. септембра у организацији Етно уметничког клуба „Черењски“у Баљевцу на Ибру биће одржан 12. сајам здраве хране и старих заната као и Смотра културног наслеђа.

  Сајам у Баљевцу

  На овом традиционалном Сајму, осим излагача из Баљевца и Рашке и околине, очекују се излагачи и из Бруса, Александровца, Куршумлије, Краљева, Пирота, Зубиног Потока и из других крајева Србије.

  „Сајам, поред излагачког има и такмичарски карактер јер се, поред избора за најлепши штанд Сајма, излагачи такмиче и у гастрокултури где су предвиђене награде за најбољу гибаницу мога краја, а у презентацији рукотворина и сувенира предвиђене су награде за најоригиналнији везени рад- домаћицу мога краја, а наградиће се и најбољи сувенир“ – каже за СТУДЕНИЦА ONLINE, Миле Јаснић Черењски Председник ЕУК Черењски.

  Миле Јаснић Черењски

  Организатор Сајма позива заинтересоване љубитеље традиције, да се пријаве и учествују на овој значајној манифестацији која промовише српску традицију и културу.

  Баљевачки сајам, који већ дванаесту годину организује Етно уметнички клуб „Черењски“, ове године је делимично подржан пројектним финансирањем из културе општине Рашка док је главни покровитељ Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије уз партнерство Пољопривредне стручне и саветодавне службе из Краљева. Од значаја за овај Сајам је и то што су вредне жене ЕУК „Черењски“ из радионице за гастрономију на недавно одржаној манифестацији у Сокобањи освојиле прво место за поставку „Совре старе Студенице“.

  Програм манифестације
  - маркетинг -[adrotate group="1"]

  Последње вести

  - маркетинг -[adrotate group="2"]

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -[adrotate group="4"]