22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  ЂАЦИ ОД ПОНЕДЕЉКА У ШКОЛАМА

  - маркетинг -

  ЂАЦИ ОД 19. АПРИЛА У ШКОЛАМА, НЕМА ОТВАРАЊА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА УНУТРА


  После завршене седнице Кризног штаба медијима се обратио Предраг Кон који се осврнуо на нове мере.

  Донета је одлука да од 19. априла почну да раде школе – старији разреди и средње школе.

  Што се тиче угоститељских објеката још се нису стекли услови за отварање унутрашњости ових објеката. Значи кафићи и ресторани биће и даље затворени, радиће само баште.

  ЂАЦИ ОД ПОНЕДЕЉКА У ШКОЛАМА • Студеница Online

  Ново јесте да је изједначена  цена ПЦР тестирања за стране држављане и за наше и она износи 9 000 динара. Ова одлука донета је, како је рекао Кон, у знак подршке туризму.

  Подсетимо, др Предраг Кон је раније рекао да се број новооболелих смањује, али не толико брзо као раније, а којом брзином ће падати број новозаражених зависи од нас и тога колико поштујемо мере. “Морам да кажем да је епидемиолошка ситуација сада изашла из ванредне, сада је процењујемо као неповољну. Још увек имамо велики број пацијената који леже на интензивним негама, али полако долази до пражњења болница”, рекао је Кон.

  Кризни штаб је озваничио одлуку да се од понедељка, 19. априла, школе враћају на модел рада какав је био на почетку актуелне 2020/21.

  То значи да ће средњошколци једну недељу ићи у учионице, а једну седмицу имати онлајн наставу. С друге стране, старији основци од петог до осмог разреда смењиваће се на два-три дана, а најмлађи од првог до четвртог разреда ће, као и до сада, на наставу у учионице.

  Уколико се у некој општини погорша епидемиолошкла ситуација, локални Кризни штаб има могућност да препоручи онлајн наставу. Коначну одлуку о томе доноси Министарство просвете.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -