22 C
Kraljevo
среда, 08. фебруара 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  МЕДВЕДИ ДИВЉАЈУ ГОЛИЈСКИМ СЕЛИМА (ВИДЕО)

  - маркетинг -

  ОВИХ ДАНА МЕДВЕДИ ДИВЉАЈУ ГОЛИЈСКИМ СЕЛИМА ПА СУ НА МЕТИ ВОЋЊАЦИ, ПЧЕЛИЊАЦИ КАО И ДОМАЋЕ ЖИВОТИЊЕ


  Строга заштита  као и забрана лова омогућили су повећање бројности мрког медведа у Србији, па последњих година све су чешће вести о штетама које ови горостаси повремено чине на воћњацима, пчелињацима и домаћим животињама.

  МЕДВЕДИ ДИВЉАЈУ ГОЛИЈСКИМ СЕЛИМА (ВИДЕО) • Студеница Online
  ФОТО: Студеница Online / Уништен воћњак у селу Плешин на Голији

   

  У подголијском селу Плешин медведи су протеклог викенда уништили воћњак породице Кучевић.

  „Претходиних месец дана док је трајала берба шљива медведи су свраћали тек понекад ломили по неку грану и јели плодове који су могли да се дохвате са земље. Десетак дана након завршетка бербе када смо опет дошли у воћњак затекли смо катастрофу, од 56 стабала готово свако је било оштећено.“ – каже за СТУДЕНИЦА ONLINE, Добрица Кучевић из Плешина.

   

  Трагови се налазе чак и на 3 метра висине од земље а ломљене су гране и до 15цм пречник, неке су пуцале од тежине а неких има и које су прегрижене. Ово није први пут да  медведи долазе у воћњак али никада штета није била оволика. Чак је у последњих пар година све чешћа посета, села су све више пуста а број медведа је све већи.

  Према подацима који се добијају са снимака сигорносних камера, медведа на Голији има око двадесетак. Последњих неколико година праве велику штету у домаћинствима.

  Недавно су медведи причинили велику штету у селу Брусник када су провалили у шталу Владимира Стојковића и при том заклали и појели шест оваца.

  Мештани голиских села последњих дана живе у страху јер нико не жели да се сретне са овим зверима па са првим мраком се повлаче у куће.

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -