22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  ОСВЕШТАН КРСТ НА ПЛАНИНИ РАДОЧЕЛО

  - маркетинг -

  ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА ОСВЕШТАН ЈЕ КРСТ НА ПЛАНИНИ РАДОЧЕЛО


  У недељу 12. септембра парох студенички, Отац Александар Бојовић у присуству донатора и неколико мештана освештао је крст на планини Радочело.

  Крст је пре нешто више од два месеца постављен на највишем врху планине Радочело на месту које се зове Кривача (1643 мнв) за које се везују многа народна веровања становника овога краја.

  ОСВЕШТАН КРСТ НА ПЛАНИНИ РАДОЧЕЛО • Студеница Online
  Освећење крста на планини Радочело

  „На идеју за постављање крста смо дошли пре 2 године када смо видели да највиши врх нашег прелепог Радочела, Кривача нема достојно обележје. Тада смо решили да урадимо и поклонимо нашем завичају мермерни крст и постамент од гранита како би сваки путник намерник знао где је врх планине а постоји жеља са наше стране за организацијом да следећи Бели петак као у давна времена како традиција одувек налаже, крстоноше иду на Кривачу и надамо се да ће идеја заживети у народу целог студеничког краја а све уз благослов свештенства манастира Студенице. Постављањем овог скромног крста исправили смо неправду према овом месту и напокон је „глава“ Студенице добила круну у облику највећег хришћанског симбола на њеном највишем врху.“ – каже за СТУДЕНИЦА ONLINE, Стефан Белаковић чија је каменорезачка радња уз аутопревозника Слободана Пешића и донатор овог обележја.

  ОСВЕШТАН КРСТ НА ПЛАНИНИ РАДОЧЕЛО • Студеница Online
  Крст на Кривачи
  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -