22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  СРЕТЕЊСКИ СУСРЕТ ПЛАНИНАРА НА ЖАРАЧКОЈ ПЛАНИНИ

  - маркетинг -

  Око 50-ак планинара ове године се окупило на традиционалном Сретењском сусрету


  На већ традиционалном Сретењском сусрету планинара на Жарачкој планини ове године се окупило пуно планинара из Крагујевца, Чачка, Краљева, Трастеника, Врњачке бање, Горњег Милановца, Ваљева, Новог Пазара, Ушћа где су, по ветровитом, хладном али и лепом времену, новом планинарском стазом, која креће од фабрике Економ испред Ушћа па преко засеока Јовановића и Сеочког брда изашли на прелепу Жарачку планину и њен највиши врх Бандера са 1.051 мнв.

  СРЕТЕЊСКИ СУСРЕТ ПЛАНИНАРА НА ЖАРАЧКОЈ ПЛАНИНИ • Студеница Online
  Иако је шибао јак северац повремено и са снегом планинари су дуго уживали на њеном врху дивећи се многим планинама у кругу од 360°.
  Иако не спада у баш високе планине Жарачка нам је данас омогућила поглед на њене оближње суседе: Столове, Студену и Равну планину, Жељин, Копаоник, Рогозну, Голију, Радочело, Чемерну планину и Троглав. А по веома ведром времену виде се и још неке удаљеније планине према Косову и Метохији и Црној гори.
  Уз захвалност домаћинима из Планинарског друштва „Радочело“ из Ушћа планинари: „Горе“ и „Жежеља“ из Крагујевца, „Љуктена“ из Трстеника, ПАК-а из Краљева, „Каблара“ из Чачка, „Маглеша“ из Ваљева су обећали да ће се и идуће године окупити у још већем броју и да традицију, поводом Дана државности Републике Србије, никада неће прекидати…

  Г. Николић

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -