Home Вести МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ДОНИРАЛО САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ДЗ КРАЉЕВО

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ДОНИРАЛО САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ДЗ КРАЉЕВО

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ДОНИРАЛО САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ДЗ КРАЉЕВО

Једно возило користиће се за превоз пацијената на дијализи, док је друго менаџмент Дома здравља Краљево определио за амбуланту Ушће


У оквиру набавке вредности више од 15 милиона евра, здравственим центрима у Србији додељено је укупно 329 најмодернијих и најсавременијих санитетских возила, од којих су 2 намењена Дому здравља Краљево. Једно возило користиће се за превоз пацијената на дијализи, док је друго менаџмент Дома здравља Краљево определио за амбуланту Ушће.
„За нас је ово важна донација и надоградња у возном парку наше установе“- рекла је вд директора Дома здравља Краљево, мсц. др Мирјана Крчевинац истакавши да је од 2019.године до данас ова установа донацијом добила 9 нових санитетских возила.
“ У размаку од неколико месеци добили смо чак две  донације,  једно је донација града Краљева (путничко возило) и ово сада од Министарства здравља, на чему смо им веома захвални. Ми смо наш возни парк тиме у многоме унапредили, превасходно се то односи на Службу хитне медицинске помоћи, Службу кућног лечења и на дијализу. Одлучили смо да једно санитетско возило наменимо амбуланти Ушће, јер им је преко потребно и због обима посла и због разуђенисти терена који покрива“- казала је вд директорка Крчевинац.
ФОТО: Дом Здравља Краљево
Амбуланти Ушће ово возило ће бити од огромног значаја, каже др Драгослав Дугалић, шеф амбуланте и додаје:
“ Покривамо велики терен, од Рудна до Мланче. Ту је ибарска магистрала, пацијенти из удеса често зову нас, патологија је разноврсна и зато смо захвални менаџменту, али и Министарству здравља јер ће ово возило пре свега бити од користи пацијентима“.
ФОТО: Дом Здравља Краљево
У овом тренутку око 70 пацијената са територије града Краљева је на хемодијализној терапији. Др Радомомир Жарковић, шеф Службе за хемодијализу, се захвалио и Дому здравља Краљево и Министарству здравља на донацији:
„Ново возило обезбеђује поуздан и сигуран транспорт пацијената на дијализу јер многи од њих на терапију долази из удаљених места. Свакако ће ново возило унапредити квалитет рада и удобност пацијентима“.
У међувремену Дому здравља Краљево стигла је још једна добра вест. Наиме на конкурсу Министарства правде за добијање средстава из тзв. опортунитета, ова установа ће добити, према пројекту, 3 200 000 динара за набаку гинеколошке опреме. Служба за здравствену заштиту жена ће ускоро бити опремљена једним новим ултразвучним апаратом и колпоскопом. И то је свакако један корак напред у квалитету пружања здравствених услуга.