21 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ДОНИРАЛО САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ДЗ КРАЉЕВО

  - маркетинг -

  Једно возило користиће се за превоз пацијената на дијализи, док је друго менаџмент Дома здравља Краљево определио за амбуланту Ушће


  У оквиру набавке вредности више од 15 милиона евра, здравственим центрима у Србији додељено је укупно 329 најмодернијих и најсавременијих санитетских возила, од којих су 2 намењена Дому здравља Краљево. Једно возило користиће се за превоз пацијената на дијализи, док је друго менаџмент Дома здравља Краљево определио за амбуланту Ушће.
  „За нас је ово важна донација и надоградња у возном парку наше установе“- рекла је вд директора Дома здравља Краљево, мсц. др Мирјана Крчевинац истакавши да је од 2019.године до данас ова установа донацијом добила 9 нових санитетских возила.
  “ У размаку од неколико месеци добили смо чак две  донације,  једно је донација града Краљева (путничко возило) и ово сада од Министарства здравља, на чему смо им веома захвални. Ми смо наш возни парк тиме у многоме унапредили, превасходно се то односи на Службу хитне медицинске помоћи, Службу кућног лечења и на дијализу. Одлучили смо да једно санитетско возило наменимо амбуланти Ушће, јер им је преко потребно и због обима посла и због разуђенисти терена који покрива“- казала је вд директорка Крчевинац.
  МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ДОНИРАЛО САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ДЗ КРАЉЕВО • Студеница Online
  ФОТО: Дом Здравља Краљево
  Амбуланти Ушће ово возило ће бити од огромног значаја, каже др Драгослав Дугалић, шеф амбуланте и додаје:
  “ Покривамо велики терен, од Рудна до Мланче. Ту је ибарска магистрала, пацијенти из удеса често зову нас, патологија је разноврсна и зато смо захвални менаџменту, али и Министарству здравља јер ће ово возило пре свега бити од користи пацијентима“.
  МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ДОНИРАЛО САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ДЗ КРАЉЕВО • Студеница Online
  ФОТО: Дом Здравља Краљево
  У овом тренутку око 70 пацијената са територије града Краљева је на хемодијализној терапији. Др Радомомир Жарковић, шеф Службе за хемодијализу, се захвалио и Дому здравља Краљево и Министарству здравља на донацији:
  „Ново возило обезбеђује поуздан и сигуран транспорт пацијената на дијализу јер многи од њих на терапију долази из удаљених места. Свакако ће ново возило унапредити квалитет рада и удобност пацијентима“.
  У међувремену Дому здравља Краљево стигла је још једна добра вест. Наиме на конкурсу Министарства правде за добијање средстава из тзв. опортунитета, ова установа ће добити, према пројекту, 3 200 000 динара за набаку гинеколошке опреме. Служба за здравствену заштиту жена ће ускоро бити опремљена једним новим ултразвучним апаратом и колпоскопом. И то је свакако један корак напред у квалитету пружања здравствених услуга.
  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -