22 C
Kraljevo
недеља, 28. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  МИНИСТАР СПОРТА ПОСЕТИО И ШКОЛУ У УШЋУ

  - маркетинг -

  Основна школа „Милун Ивановић“ налази се у Ушћу, у шумовитој оази нетакнуте природе, у Ибарској долини, чувеној Долини јоргована, управо на месту где се Студеница среће са Ибром, а на обронцима планинских масива Копаоника, Жељина, Радочела, Голије и Столова.


  Чист ваздух, богатство природе и здрав живот одлична су основа за стварање и унапређивање спортских навика и талената, који се, од најранијег детињства и првих школских дана, препознају и негују код деце.

  МИНИСТАР СПОРТА ПОСЕТИО И ШКОЛУ У УШЋУ • Студеница Online

  Наш крај је већ деценијама прави расадник врхунских спортиста – почевши од кајака, преко фудбала, одбојке, кошарке, бокса, до скијања и атлетике. Сви они су своје прве спортске кораке начинили управо у нашој ОШ „Милун Ивановић“, где су њихове спортске вештине, склоности и таленте препознали, подржали и усмерили управо – наши учитељи, наставници физичког и здравственог васпитања и локални спортски радници, и то, врло посвећено, чине и даље.

  Тим пре смо посебно поносни што је у среду 22.3.2023.године нашу школу посетио министар спорта у Влади Републике Србије, Зоран Гајић, заједно са државним секретаром Марком Кешељом и посебним саветником Дејаном Бојовићем.

  МИНИСТАР СПОРТА ПОСЕТИО И ШКОЛУ У УШЋУ • Студеница Online

  Такође, том приликом нашу школу су обишли и градоначелник Града Краљева Предраг Терзић, помоћник градоначелника за спорт Милош Симовић и руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић.

  Министарство спорта Републике Србије је нашој школи донирало спортску опрему и реквизите – рукометне голове са конструкцијом и мрежама, 2 стаклене табле са зглобним обручима, одбојкашку мрежу, лопте за кошарку, одбојку, рукомет и фудбал, што ће умногоме унапредити квалитет наставе физичког и здравственог васпитања, али и рекреативних и спортских активности које се реализују у нашем крају.

  Министар спорта Зоран Гајић је истакао да је позитивно изненађен свиме што је видео и да је то прави начин да се спорт подигне на виши ниво.

  – Циљ посете је да видим какво је стање са инфраструктуром, са организацијом спорта и генерално са условима за физичко васпитање. Морам да кажем да сам веома задовољан са стањем објекта у Ушћу. Хала је, заиста, у јако добром стању, одржава се и препуна је спортских садржаја. Постоје сви услови за извођење наставе физичког васпитања и за рад школских и клупских секција.

  МИНИСТАР СПОРТА ПОСЕТИО И ШКОЛУ У УШЋУ • Студеница Online

  Драго нам је да је Министарство спорта Републике Србије препознало потребе наших ученика. Опрема коју је наша школа добила је врло значајна за њихов даљи развој и напредак на плану здравља, рекреације и спорта и сигурни смо да ће допринети стасавању још много генерација врсних спортиста.

  МИНИСТАР СПОРТА ПОСЕТИО И ШКОЛУ У УШЋУ • Студеница Online

  ЗА СТУДЕНИЦА ONLINE, МАРИЈАНА ДРАЖОВИЋ –  ОШ „МИЛУН ИВАНОВИЋ“ УШЋЕ

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -