Home Вести НИКОЛА БЕЉАКОВИЋ ПРВАК СРБИЈЕ У ТРЦИ НА 300 МЕТАРА

НИКОЛА БЕЉАКОВИЋ ПРВАК СРБИЈЕ У ТРЦИ НА 300 МЕТАРА

НИКОЛА БЕЉАКОВИЋ ПРВАК СРБИЈЕ У ТРЦИ НА 300 МЕТАРА

Након што је постигао велики успех у неколико рангова такмичења – општинско, окружно, међуокружно – Никола Бељаковић, ученик 8/1 наше школе, пласирао се на Републичко такмичење у атлетици.


Најуспешнији ученици из свих школа, свих градова и округа у Србији, окупили су се данас, 24.маја у Ћуприји. Најбољи, најбржи млади људи, врсни атлетичари из читаве Србије одмерили су данас снаге.

Нашег Николу све време бодрио је и подржавао његов наставник физичког васпитања Александар Трифуновић.

Ни велика конкуренција, ни висока температура нису обесхрабрили Николу. Дао је све од себе, показао максимум својих квалитета, трчао најбрже што може и све нас обрадовао: наш Ниџо је на циљ стигао први и постао првак Србије у трци на 300м!

Не само да је био бољи од свих такмичара, већ је надмашио и сам себе: постигао је свој лични рекорд – 37,58.

Иначе, Никола је дете које потиче из једне скромне, многобројне породице: има 4 сестре и вредне, часне и поштене родитеље. Својом упорношћу и вредним радом крчио је себи пут ка успеху. Од самог почетка је имао безрезервну подршку своје породице, другара, школе.

Никола је дете које може и треба да буде пример свој нашој деци. Својим беспрекорним васпитањем, трудом и преданим залагањем указао је на пут који води до врха.

Ниџо, поносни смо на тебе! Само је небо граница!

 

М. Дражовић