1 C
Kraljevo
петак, 21. јануара 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  39. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „СТУДЕНИЦА 2014.“

  - маркетинг -

  СТУДЕНИЦА – И ове године, у периоду од 03.-13.августа, одржава се традиционалана Ликовна колонија „Студеница“ у Студеници. Колонија се одржава 39.пут по реду, под окриљем манастира Студеница који представља колевку српске духовности и православља и који се налази на листи споменика културе под заштитом УНЕСЦО-а.


  Ликовна колонија Студеница 

  Организатор колоније је Туристичка организација Краљева, а покровитељ град Краљево. Игуман манастира Студеница сваке године даје свој благослов за рад Колоније.
  Колонија има међународни карактер и годинама уназад  манастир Студеница и његов крајолик  били су инспирација многим ликовним уметницима из наше земље и иностранства.  Иза њих су остала многа вредна  дела ликовне уметности која се данас чувају у легату Туристичке организације Краљева.
  У току одржавања Колоније Туристичка организација Краљева се труди да  боравак ликовних уметника у Студеници буде што садржајнији и квалитенији, како би им Студеница остала у срцу за цео живот. Поред музичких вечери, гостовања познатих краљевачких песника и књижевника, за све учеснике Колоније се организује  излет до испоснице св.Саве, као и целодневни обилазак културно-историјских споменика у Долини векова  (манастири Стара и Нова Павлица, Градац, Сопоћани, Ђурђеви ступови и Петрова Црква).
  Све  слике настале на овогодишњој Колонији биће представљене јавности на традиционалној Изложби слика у октобру поводом  Дана Краљева (7. октобра), уз  штампање каталога.

   

   

  Овогодишњи учесници  Колоније :

  – Мариа Луиса Естрада Санчез – Мексико
  – Елиф Карааслан – Турска
  – Нина Диакова – Русија
  – Трифон Калфов – Бугарска
  – Целиа Мехнерт – Немачка
  – Волфганг Мехнерт – Немачка
  – Марина Шрајбер – Немачка
  – Паоло Церви Кервишер – Италија
  – Биљана Вуковић – Београд
  – Лепосава Милошевић Сибиновић – Београд
  – Иван Милуновић – Краљево
  – Љубо Брајовић – Црна Гора
  – Љубинка Адамовић Аксентијевић – Краљево
  – Зоран Илић – Параћин
  – Јована Ђорђевић – Лесковац

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: jutok.org.rs

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -