АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА УДРУЖЕЊА “ПЛАВА ДОЛИНА”

6

УШЋЕ – Еко удружење “Плава долина” из Ушћа јуче је организовало своју прву акцију.


Активисти еколошког удружења (невладине организације)  “Плава долина” из Ушћа јуче су спровели прву акцију чишћења смећа на неколико локација  у овом месту и околини. Главни циљ овог удружења је очување природе  као и подизање свести код људи о самом значају чувања природе.

“То удружење смо пре неколико година направиле моја другарица Мирјана Кошанин и ја. Ово је наша прва активност, чишћење чесме и паркинга у Долини јоргована. Покушали смо и једну дивљу депонију на путу за Тадење да очистимо али због неприступачног терена нисмо успели” – каже за Студеница Online, Весна Тодић активиста и једна од оснивача овог удружења.

И ако већ неколико година постоје, ово је прва акција чишћења и било је потребно извесно време како би се упознали са свим законским оквирима у циљу деловања.

“Пошто смо нови у овом послу,  ступили смо у контакт са колегом из друге организације Иваном Вилимоновићем. Ишли смо на предавања које је он организоваао за жене из руралних средина. Он нам је пуно помогао и упутио у овај посао” – каже Весна.

И ако су нови у овом послу и још увек се не сналазе се баш добро, како кажу, али знају да засуку рукаве када виде смеће и лате се чишћења. Како је зима на прагу кажу да ће тешко моћи скорије да организују неку сличну акцију али се надају да ће зато од пролећа имати више активности.

0 0 vote
Article Rating
6 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Dušan Beočanin

Bravo zemljaci!

Zorica Bressel

Bravoooo?

Zorica Antic

Bravo?

Malinka Peric Grujic

Bravo! Nadam se da ce se bar ljudi malo postideti i prestati da bacaju smece gde god stignu.

Ljubica Cvijovic

Bravo zemljaci!

Snezana Nesic

Slazem se