БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ХОТЕЛ!!!

1

СТУДЕНИЦА – Некадашњи студенички хотел, данас је прича једног срећнијег времена у овоме крају. Отет од заборава, данас подсећа на давно прошла времена која су некада красила Студеницу.


Годинама је чувени студенички хотел, важио за култно место у овом крају?! Знало се тада, да се овде организују свадбе, испраћаји у војску, матуре, омладинске забаве, рођендани…

Са престанком рада УТРО “СРБИЈА” из Краљева (тадашњег власника хотела), нестала су и “срећна времена” за овај објекат. Мењали су се касније власници али нико није успео да поврати стари сјај и врати објекту оно значење и вредност које је некада имао. Као гости, могли су се овде видети и многе познате личности из света филма, музике, уметности…  Многе спортске екипе, тада су долазиле на припреме у Студеницу и биле смештене у овом хотелу.

У време студеничког сабора “Мала Госпојина” тражило се место више унутар објекта као и под шаторима где су наступали и знаменити гости са естраде.

Недељом и празницима на игралишту “код хотела” окупљала се студеничка омладина бавећи се спортским активностима (фудбал, кошарка…) организујући разна такмичења и турнире. Знало је да се понекад овде окупи и преко стотинак младих људи из овога краја, као и околних места а и градова, дружећи се и провидећи своје слободно време овде.

Многи мештани студеничког краја, слажу се у констатацији, да је са престанком рада хотела и само место “замрло и почело да пропада”!?

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Raša Happy

Bolna istina… Baš tako, sa zatvaranjem hotela i Studenica je stala!?