CNN ПРЕПОРУЧИО АМЕРИКАНЦИМА ДА ПОСЕТЕ МАНАСТИР СТУДЕНИЦУ

1

ЊУЈОРК – “CNN Travel” препоручио је америчким туристима 11 дестинација у Србији, од којих су неке, како је објашњено, намењене поклоницима ноћног живота, а друге – љубитељима нетакнуте природе. Међу дестинацијама нашао се и Манастир Студеница.


Једини манастир који се нашао на листи је Студеница, који је иначе и на Унесковој листи светске баштине.  CNN Travel препоручује боравак у једноставним собама манастирске гостионице.

Београд је описан као „динамична престоница, која лежи на ушћу Саве и Дунава“. Посебно је похваљен због ноћног живота, а као интересантна места наведени су Кнез Михаилова, Скадарлија и Дорћол.

Туристима у Србији CNN предлаже да посете и Земун, који су истакли због великог броја ресторана крај воде, као и због Куле Гардош.

„Српска Атина“, како је Нови Сад назван у тексту, CNN описује као центар културе и образовања, а од атракција истичу Трг слободе, градску скупштину и римску католичку катедралу.

Суботица је похваљена због своје архитектуре која, како се наводи у тексту, изгледа „као из бајке“. За примере ове архитектуре CNN издваја градску скупштину, а посетиоцима се препоручује да посете кулу са које се пружа поглед на град и околину.

За љубитеље природе, CNN издваја националне паркове Копаоник и Тару – Копаоник као скијашки центар Србије, а Тару због више од 200 километара пешачких и бициклистичких стаза које се пружају кроз нетакнуту дивљину.

Фрушка гора издвојена је као један од винских центара Србије, где се налази више од 60 винарија, као и 17 манастира, од којих је најстарији подигнут у 15. веку.

„Јединствени природни феномен“ Ђавоља варош такође се нашла на листи интересантних дестинација.

На листи се налази и Дрвенград, на Златибору, описан као „ексцентрично етно-село урађено у стилу 19. века“ и Шарганска осмица, „чудо инжењерства из 1925. године“.

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: B 92

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Josanica Obrenovic Samokovka

Da li su dostojni toga…?!