ЧОПОР ВУКОВА У ГОЛИЈСКОМ СЕЛУ РАСТРГАО КРАВУ

6

Миломиру Муњићу који живи у голијском селу Брусник, 200 метара од школе вукови растргли краву.


Имам четири младе краве које су тог јутра била на испаши у ограђеном делу поред саме куће. Вукови су се спустили у раним јутарњим сатима и напали их, на срећу само је једна страдала. Долазила је и комисија из Ивањице на увиђај и рекли су нам да они не могу ништа да ураде сем да направе записник. Страшно је то што је чопор дошао у сам центар села”, каже за агеницију РИНА Миломир.

Његова кћерка Невенка, која је у селу живела до 14 године, каже да је некада ишла слободно и по шуми, а данас када дође код родитеља не сме да оде ни до продавнице због дивљих животиња.

„Још мало ће место постати станиште животиња а не људи. Много се појавило вукова, медведа, јазаваца…све су то штеточине које људима уништавају оно од чега живе”, каже Невенка.

Она додаје да домаћинства у Бруснику углавном гаје стоку и живе од продаје млека.

„Мом оцу су и медведи уништили пчелињак, а тада је комисија рекла да није добро обезбеђен. А сада када су вукови растргли краву, кажу да би имао одштету и да би могли нешто да предузму да ју је напао медвед”, истиче Невенка која је у сталном страху за безбедност родитеља.

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: RINA

0 0 vote
Article Rating
6 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Rade Krsmanovic

Nema komentara ,ni lajkovanja

Павле Тодоровић

samo da ne pojedu predsednika mesne zajednice..

Bilja Dragojlovic

Strasno, bruka. Vise se brinemo za opstanak divljih zivotinja nego ljudi! To je valjda nesto u trendu

Jelena Radomirovic

?

Milojica Bozic

Svi ste se odselili a sad folirate ako vam je lepo u svom rodnom kraju vratitese !!@!

Aleksandar Vukojević

Jadna je ovo država koja ne štiti ljude. …bitniji je životinjski od ljudskog života. ..sramota. ..umesto da daju subvencije ljudima koji su ostali na selu oni ne žele da im daju ni odštetu a da počnu da ubijaju štetočine dobili bi u najmanju ruku novčanu kaznu ili zatvor. ..e muko od države. ..treba da se stidiš