ДРВОСЕЧА КОД УШЋА ПАО НА УКЉУЧЕНУ МОТОРНУ ТЕСТЕРУ

6

УШЋЕ – С. Ђ. (56) из Новог Села код Врњачке Бање, у петак се повредио у шуми изнад варошице Ушће док је секао дрва, тако што је пао на укључену моторну тестеру која је ушла унутар тела, тик поред срца и исекла га са стране. Тако рањен пешачио је неколико километара кроз шуму, а онда је аутом одвезен до Ушћа, одакле су га пребацили у краљевачку болницу.


Само захваљујући уиграном тиму састављеном од, у том тренутку најбољих хирурга у Општој болници „Студеница“ у Краљеву, С. Ђ. је данас жив. И чак више није ни на апаратима.

Овај дрвосеча се у петак налазио у шуми изнад Ушћа. Моторном тестером је секао стабла, али се онда у делићу секунде, оклизнуо и буквално „насадио“ грудима на моторну тестеру коју је укључену држао у другој руци. Она му је отворила грудни кош одмах испод срца и исекла га левом страном.

Пресекао је плућну и срчану марамицу и повредио срчани мишић. Тако исечен је сишао до Ушћа, а за то му је требало сигурно два сата. Превезли су га до болнице у Краљеву и одмах је стављен на операциони сто. Али, радило се о веома тешкој повреди у близини срца, са којом се веома ретко сусрећемо у нашој болници – прича за „Блиц“ Звонимир Веселиновић, начелник хирургије у Краљеву.

С. Ђ. је до Краљева већ био изгубио поприлично крви, али срећа је била да тестера није пресекла магистрални крвни суд. Колико је било опасно, говори чињеница да је грудни кош био толико исечен да су му се видели унутрашњи органи. С обзиром на то да се тако тешке операције не раде у Краљеву, окупљен је најбољи тим хирурга и овај мушкарац је оперисан у Краљеву.

– У тренутку када смо га ставили на сто, нисмо знали шта је све оштећено. Била би страшна грешка да је пацијент умро на путу до КБЦ у Крагујевцу. Повреде срца се јако ретко оперишу у краљевачкој болници, али то је била наша обавеза. Операција је трајала око два сата, а комплетно медицинско особље у операционој сали је радило максимално сконцентрисано да би га спасили. И успели смо – прича Веселиновић.

Н.Б. / Blic

0 0 vote
Article Rating
6 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Ljiljana Liker

BRAVO ZA LEKARE !

Sanja Matovic

Hvala bogu da se sve dobro završilo

Marijana Radonjić

O kome se radi nemogu da otvorim post

Ana Marinkovic

Bravo za lekare. A gospodinu zelim brz oporavak i da sto pre izadje kuci ziv i zdrav svojoj porodici

Sanja Matovic

Ja ne znam

Milan Radojevic

Svaka čast doktorima i osoblju, mnogo su dobri..