ГРАДСКИ ЗВАНИЧНИЦИ У ПОСЕТИ СТУДЕНИЦИ

0

СТУДЕНИЦА – Данас је у Студеници боравио Градоначелник Краљева Томислав Илић и са мештанима овога краја, одржао састанак о актуелним проблемима у студеничком крају.


Градоначелник Краљева у Студеници

Састанку који је одржан у просторијама Основне Школе “Стефан Немања” у Студеници, поред Градоначелника Краљева, присуствовали су још и скоро сви директори јавних градских предузећа из Краљева (Водовода, Чистоће, ЕПС Краљево, Пијаца, Дома Здравља, Путеви, Привредног друштва, Дирекције за планирање и изградњу, као и представници владајућих политичких партија из Краљева СНС и СПС). Тако да се могло чути “да је ово, до сада највећи скуп градских званичника и да никада у овом броју, нико није дошао у Студеницу”!? И заиста, мештани су имали јединствену прилику да виде, разговарају и изнесу проблеме са скоро свим руководећим људима Града Краљева!?

Поред представника града, састанку су присуствовали и председници локалних Месних Заједница (Рудно, Полумир, Савово, Тепече…)

На састанку, који је трајао неких 2,5 сати, мештани локалних Месних Заједница, предочили су гостима из Краљева, проблеме које имају у своме месту и затражили помоћ у решавању истих.

Конкретно, од мештана Студенице, могла се чути огорченост и револт на, пре свега, актуелно братство Манастира Студенице, где како наводе “раде на упропашћавању места” и како су “узели” некадашњи хотел, земљорадничку задругу (у чијем склопу се како наводе, налази и Омладински Дом Културе, који треба да служи младима), које су затворили и који пропадају!?  Такође, мештани су револтирани и чињеницом, да у стану који се налази у склопу локалне амбуланте, и који треба да буде намењен за становање лекара, бити усељен локални поп!

Такође се могла чути и огорченост на некадашње руководство  Земљорљдничке Задруге Студеница. Посебно незадовољство, испољено је према актуелном Савету Месне Заједнице у Студеници (чији председник, узгред буди речено, није присуствовао овом скупу, као и председник М.З. Ушће), за које мештани тврде да “ништа не ради” на решавању проблема у студеничкој месној заједници!?

Већина питања, односила се на решавање проблма путева у овом крају, са посебним акцентом на пут Студеница-Рудно, за који је чврсто обећано, да већ од понедељка креће подасипање и уређење овог пута, за који је у што скоријој будућности планирано и асфалтирање ове деонице!?