ХУМАНИТАРАНА СКИ ТРКА "И ЈА СЕ БОРИМ" 23. МАРТА НА КОПАОНИКУ

1

Јавно предузеће Скијалишта Србије и хуманитарна организација НУРДОР организују хуманитарну ски трку 23. марта са почетком у 12 часова на Копаонику, на стази Караман гребен. Ове године, традиционална ски трка Скијалишта Србије ће имати хуманитарни карактер под слоганом “И ја се борим!”, а средства која се прикупе ће ићи за изградњу и опремање нове Родитељске куће у Београду.


Сви заинтересовани скијаши и бордери и љубитељи планине могу да се пријаве за учешће на трци путем сајта Скијалишта Србије или на продајним местима ТСО Рашка и Управна зграда (некадашња “Жица”) на Копаонику. Котизација за учешће на трци је од 1000 динара па навише. Заинтересовани који не скијају, а желе да донирају новац то могу да учине уплатом на жиро рачун НУРДОР-а (170-30010715000-82) уз напомену Хуманитарна ски трка “И ја се борим!” или да куповином мајице или качкета дају свој допринос акцији.

Национално удуржење родитеља деце оболеле од рака су 2003. године основали родитељи лечене деце, лекари и психолози и пријатељи из целе Србије са циљем да емотивно, практично и материјално помогну новим породицама које тек отпочињу дугу и неизвесну борбу за излечење својих малишана.

Током петнаест година рада удружење је покренуло бројне пројекте, од којих су многи по први пут спровођени у Србији и који су значајно допринели побољшању квалитета услова лечења дечјег канцера у нашој земљи: шест рехабилитационих кампова за излечену децу годишње; пет Родитељских кућа у Београду, Новом Саду и Нишу; изградња новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу; недељне радионице психо-социјалне подршке за децу и родитеље; едукација волонтера, родитеља, медицинског особља…

НУРДОР 2019. годину започиње великим пројектом са циљем изградње и опремања нове Родитељске куће у Београду, а којом ће се омогућити бесплатан смештај и брига о деци и њховим породицама које долазе из целе Србије у главни град на лечење.

„Београд је највећи дијагностички и терапијски центар у нашој земљи и највећи број деце овде долази на лечење. Капацитети којима тренутно располажемо нису довољни да збринемо све породице које имају потребу за смештајем у Београду док се њихово дете лече. Важно је да људи разумеју да лечење малигне болести траје минимум годину дана и да те породице често долазе из малих средина, удаљених од Београда те да је неопходно да постоји цео један систем који ће их збринути и водити рачуна о њима сваки дан све док траје лечење. То је Родитељска кућа. И за то се боримо сви заједно! Успели смо да изградимо од темеља целу једну болницу, грађани Србије су показали свест и велико срце и зато безрезервно верујемо да ће и овај нови пројекат дати једнако успешан резултат” поручује Зорица Манојловић, мама леченог детета и члан НУРДОР-а.

Пројекат Родитељска кућа је тек почео, пред нама је дуг пут и важан задатак. Што нас у тој мисији буде више, то ћемо бити успешнији и пружити већу подршку деци којој смо неопходни. Борба за њихово здравље и живот је и борба за боље нас и драго нам је што људи у Србији то препознају.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Kopaonik - Insta KOP

Kopaonik Vas poziva!