ЈАК ВЕТАР У ПОСЛЕПОДНЕВНИМ ЧАСОВИМА ПРАВИО ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ВАТРОГАСЦИМА

0

СТУДЕНИЦА – Ватрогасци су успели вечерас да ставе под контролу пожар у Студеници који је захватио борову шуму у селу Засад, изјавио је агенцији Бета начелник Управе ватрогасно-спасилачке јединице у сектору за ванредне ситуације МУП-а Горан Николић.


Он је навео да се данас услед јаког ветра ватра „пребацила“ на још један део шуме, али да су ватрогасци ‡ипак успели то да регулишу и да се ватра спушта у приземне делове шуме.
 
Пожар у околини манастира Студеница је у поподневним часовима пробио у једном делу одбрамбени прстен, изјавио је раније данас Николић.

– У једном делу се дигла велика ватрена пијавица и успела је да пређе на другу страну. Одмах се приступило прављењу новог појаса – рекао је Николић.

Додао је да ветар и даље јако дува, да тај део шуме гори брзо, али да се ватрогасне службе надају да ће и то у наредних сат времена бити исконтролисано.


 
Како је раније изјавио Николић, у току ноћи је направљен прстен око пожара, „целе ноћи се гасио пожар који је на јако неприступачном терену, а данас ће на гашењу учествовати укупно око 100 ватрагосаца“.
 
– Ветар нам прави проблеме јер диже ватру до крошњи дрвећа – изјавио је раније данас Николић.

 

Николић је рекао да је пожар локализован према селима Боровци и Засад, и да су одатле још у току јучерашњег дана, превентиве ради, евакуисали неколико породица, али да им проблем прави ширење пожара према врху брда.
 
– Пуно је дима у овом подручју, а има делова брда где људска нога нема шансе да крочи. Надамо се да ће нас временске прилике послужити – навео је Николић.

Kraljevo 07 - Vatrogasci na gašenju - Foto N. Božović

 

 

Н.Божовић/Блиц