КАКО ДО 100 ЕВРА ОД ДРЖАВЕ?

0
- рекламе -

МИНИСТАР СИНИША МАЛИ, ОБЈАСНИО КАКО СЕ ЗА ЈЕДАН МИНУТ ПРИЈАВИТИ ЗА ДРЖАВНУ ПОМОЋ ОД 100 ЕВРА


Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће се од понедељка, 11. маја, кренути са „малом кампањом“ да се грађани упознају на који начин могу да се пријаве за 100 евра које је држава обећала да ће им дати. „Веома једноставно, за минут, свако ће имати прилику да се пријави. Имате један мали квадратић где каже, свако ко жели, слажем се да дам ове податке да би се искористило за уплату 100 евра“, рекао је данас Мали.

100 evra

- рекламе -

При пријави грађани ће давати следеће податке: број личне карте и матични број, као и име банке у којој већ имају рачун, или у којој желе да им се отвори наменски рачун. Неће се давати име и презиме. Након што се пријаве, надлежне институције ће све обављати за њих, укључујући и отварање наменског рачуна, за грађане који немају текући рачун ни у једној банци. Након тога, регистар података се брише, јер је то, привремени регистар.

Мали је навео да ће од 15. маја кренути пријављивање грађана путем портала Трезора или преко кол центра.

Пензионери и корисници новчане социјалне помоћи ће бити аутоматски пријављени за исплату новчане помоћи, која ће за њих почети 15. маја 2020. године, објаснио је Мали.

- рекламе -
ПРЕДХОДНА ВЕСТНАЈНОВИЈА ВЕСТ: УКИНУТО ВАНРЕДНО СТАЊЕ!
СЛЕДЕЋА ВЕСТЈАВНИ ПРЕВОЗ, АЛИ САМО ЗА ЗАПОСЛЕНЕ, ОД ПОНЕДЕЉКА КРЕЋЕ У КРАЉЕВУ