КОМШИЈСКИ ДЕРБИ НА РУДНУ

0

Рудно – Претходног викенда на теренима ФСРО одигран је један од дербија у коме су снаге одмериле, домаћа екипа МИнерал 2015 са Рудна и Студен Витез из Студенице.


У оквиру 11. кола Друге градске лиге  – Група “Ибар” у Недељу су на Рудну, домаћи фудбалери Минерала 2015, пред око стотинак гледалаца, савладали комшије из Студенице резултатом 1:0. У доста нервозној и тврдој утакмици, није виђено пуно прилика на обе стране. Играло се опрезно и бојажљиво, чекајући евентуалну грешку противника. Управо из једне такве грешке одбране Студен Витеза, Предраг Николић је пред крај првог полувремена успео да постигне гол и тако доведе домаћина у вођство.

 

Друго полувреме протекло је у доста нервозној игри са честим прекидима, “кошкању” као и вербалним сукобима међу играчима оба тима. У прилог томе, говори и чињеница да је главни судија на овој утакмици показао чак 8 жутих и 3 црвена картона.

– “ Једна тешка и  борбена утакмица, пре свега честитао бих мојој екипи на великој жељи. Видела се та жеља за победом. Идемо даље, циљ нам је већи пласман и виши ранг”, рекао је после утакмице, стрелац јединог гола из екипе са Рудна, Предраг Николић.

И док у домаћој екипи нису крили задовољство оствареним резултатом, гости из Студенице имали су примедбе на делиоце правде на овом мечу.

– “Суђење доста не коректно, мада није наше да коментаришемо то али морам да истакнем јер је било очигледно. Пред крај утакмице, поништен гол за нас, наводно због офсајда, док је у првом њихов гол дат из офсајда”, рекао је Владан Станимировић капитен Студен Витеза.

Након 11.кола екипа Минерала 2015 налази се на 6. месту са освојених 16 бодова, док екипа Студен Витеза заузима 7. место са освојених 12 бодова. У наредном 12. колу, екипа са Рудна гостује у Буковици код БСК-а 2014, док ће Студен Витез у Студеници угостити лидера на табели, екипу Младих Крила из Метикоша.