МАЛИНАРИ СТУДЕНИЧКОГ КРАЈА ОДРЖАЛИ САСТАНАК

7

Данас је у просторијама манастирског конака одржан састанак пољопривредних произвођача, пре свега малинара, са овог подручја.


Малинари студеничког краја данас су одржали састанак на коме су дискутовали о проблемима у малинарству као и смерницама и даљим корацима у циљу остваривања што бољих услова у производњи ове пољопривредне културе.

Представљен су детаљи разговора који су пре два дана  у Краљеву вођени са представницима великих удружења произвођача малине из: Ужица, Прибоја,  Ивањице, Шапца и други градова. Посебо је наглашено да само јединственим наступом, подршком и ангажовањем свих, може се доћи до остварења циљева. Зато је потребно окупити што већи број људи са овог подручја како би се борили да производња ове културе, као и уосталом и других пољопривредних производа, буде на задовољавајућем нивоу. Последњих година прозводња малине у овом крају је у знатно великом порасту и главни је извор прихода многим домаћинствима.

“Закључак са овог састанка је да у наредном периоду, најкраће неких 15-20 дана, позовемо у госте код нас, и удружења других произвођача малине из целе Србије и да донесемо један заједнички став о наступању нашег удружења, заједно са њима, за борбу за пољопривреднике и све малинаре. На том састанку донећемо одлуку ко ће представљати наше удружење са њима и које ће задатке имати наши чланови” – каже за Студеница Online, Радиша Плашић председник Удружења грађана Студеница из Ушћа.

Присутни су изразили и незадовољство и разочарење слабог одзива малинара са подручја Ушћа и Рудна, јер како се могло чути циљ мора бити омасовљење и окупљање што већег броја пољопривредних произвођача из ових крајева како би указивали на проблеме овог подручја.

0 0 vote
Article Rating
7 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Dusko Perisic

ti si isti ko nasa vlast samo da prodas strancima treba da nose kravate malinari

Павле Тодоровић

Dusko Perisic Tebe ce da oduzmemo Studenicko drzavljanstvo snalazi se u konarevu.Vlast nam je dobra sta im fali..pogledaj ih svi su preko 100 kg..

Dusko Perisic

ti si isti ko nasa vlast samo da prodas strancima sta treba da nose kravate

Milan Jovanović

Bravo, konačno da se studeničani aktiviraju

Радиша

Па штода немају 100кг једу нашу муку џабе

Studenko Studeničić

Daj bože da nešto bude od ovoga ako su dogovorili nešto jer pola njih odavde je verovatno otislo sa sa komentarom „nema to ništa“ a odmah će se javiti njih desetak da sabotira i upropasti svaki dogovor. Tako je to uvek bilo u Studenici zato je sve i propalo.

Radisa Plasic

Пивопије се окупле да подрже малинаре овај што се непреставља по имену вероватноје међу саботерима.