МЕЧКА НАПАЛА ДРВОСЕЧЕ, СПАСИЛА ИХ МОТОРНА ТЕСТЕРА

20

ПРИДВОРИЦА – Горан Марковић и његов син Ђорђе (24) из села Придворица славиће 2. мај као нови рођендан јер су преживели сусрет “прса у прса” са мечком.


Према Горановим речима он и син кренули су у шуму Црепујник како би спремили нешто дрва за продају.

“Радили смо доста па смо се и заморили, како то ми сељаци радимо предахнули смо уз мало јела које смо понели, али само што смо сели чуло се неко шушкање. Испред нас на пут је искочила срна”, приповеда Горан и додаје да су се и њеном појавом изненадили.

Син је према његовим речима одмах пошао ка трактору по телефон како би фотографисао срну, али се са друге стране пута чуло ломљење грања.

“Помислили смо да је можда још једна, па смо обојица пошли ка трактору да је боље видимо, али је пред нас изашла огромна мечка и кренула право ка нама”, тврди Марковић.

У том страху потрчали су ка трактору где им је стајала секира и моторна тестера. “Син је дохватио секиру, ја моторну тестеру, од силног страха нисам могао да је упалим а мечка је била све ближе нама”, вели Горан. У задњем тренутку је како каже, успео да покрене тестеру и мечка је ваљда уплашена од звука застала и окренула се у супротни правац.

Марковић тврди да су и раније мештани наилазили на трагове ове животиње али да нико није имао “блиски сусрет” као он. “Верујте ми да дуго нећу ићи у шуму, толики страх сам преживео”, казао је за Глас западне Србије Горан Марковић.

 

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: glaszapadnesrbije.rs

новији страији највише гласова
Обавештење
Slavica Kardzovic Vukovic
Гост

To je možda ona iz Odmenja…

Prvoslav Djurovic
Гост

U Crepuljniku ima nekoliko medveda ja sam u svom zaseiku Đurovići nekoliko pta sretao medvede i nikada me nisu napali što mogu posvedočiti mnogi , a posebno lovci koji se kreću na tom trenu , ne negiram mogućnost , ali mala je verovatnoća da medved u normalnim uslovima napadne čoveka , a još manja da od motorne testere pobegne on se najviše plaši čoveka . Medvedi su na Goliji I Radočelu normalna pojava, to im je stanište vekovima ,sada je brojnost nešto veća pa se češće viđaju . Čovek treba da se navikne da sa njima živi , inače nije… Прочитај више »

Slobodan Stefanovic
Гост

Sledeci put kad je vidis slikaj se s njom da se uverimo da te nece napasti,ali onako opusteno bez straha

Vidan Gojkovic
Гост

Aaaa to su one što vole da se igraju sa ljudima pitome razmažene

Dejan Marinkovic
Гост

Vodi je kuci

Prvoslav Djurovic
Гост

Slobodan Stefanovic Slikao sam ja medvede samo ti to nisi video , ne mislim da se treba sa njom gliti samo se skloniti i svako svojim putem , čovek medvedu nije plen ,nije to grizli ,on sa kloni čoveka nemoj te ih izazivati sve će biti u redu . Zabeležana su pucanja sačmarama na medvede u tom slučaju neka vam je bog u pomoć…i

Prvoslav Djurovic
Гост

Vidan Gojkovic Medveda ima i u BRUSNIKU ,PRISUSTVO, KO HOĆE MOŽE VIDETI NE DIRAJ TE IH I ONI VAS NEĆE CELA EVROPA IH IMA , ZNAM DA SE VODI HAJKA ZA NJIHOVO UNIŠTENJE ALI IMA NAS KOJI I DRUGAČIJE MISLIMO A ŽIVIMO PORED NJIH , I DA ZNATE UBIJANJE MEDVEDA U SRBIJI JE KRIVIČNO DELO , SA OGROMNIM KAZNAMA.

Slobodan Stefanovic
Гост

Sve je to lepo u prici ali sumnjam da bi ti bio smiren kad bi imao susret sa njom kao doticni gospodin.

Prvoslav Djurovic
Гост

Veruj mi zemljače na mnogo kraćem rastojanju ,nije sve jedo ali ako znaš kako da se ponašaš nije problem ,spas je u neizazivanju bilo koje vrste ,nije lako ali dotični gospodin sam kaže da je viđao tragove i da je sigurno znao da je to njeno staniste jer je on često na tom terenu , ta srna koja se pominje je zagonetka srne se u tom kraku ne slikau žive foto aparatom no da ne pričam dalje..

Milorad Mica
Гост

Ljudi ja sam se susretao na 20 metara samo bez ikakvih pokusaja nastavi dalje i nema problema

Nikola Sremuš
Гост

Kad sretnes mecku, legni i pravi se mrtav ?

Владимир Кум
Гост

Ма летео би као метак кроз ту шуму када би срео медведа. ?

Darko Pavlovic
Гост

KADA SI PRVOSLAVE TOLIKO HRABAR SLIKAJ SE SA MECKOM ZAGRLJEN BEZ PUSKE A NEMOJ NAM PRICATI LOVACKE PRICE I SA ORUZJEM U RUKAMA I JA SAM VIDJAO MECKU AL KOD CICICA U KAVEZU

Prvoslav Djurovic
Гост

Puška vam na medveda ,a posebno lovačka neće mnogo pomoci jer ona nije u stanju da obori tako krupnu divljač osim da je rani i tadaće sigurno napasti a zato lovci ne pucaju na medvede nego neznalice i tako zvani lovci (krovolovci).

Darko Pavlovic
Гост

KO JOS IDE NA MEDVEDA I DIVLJE SVINJE LOVACKOM PUSKOM KARABIN NEMA JUNAKA SA MECKOM TO JE NJENA TERITORIJA KADA JE U OPASNOSTI NEPLASI SE ONA COVEKA

Radica Plasic
Гост

Bozee mili..strasno.

Prvoslav Djurovic
Гост

Onaj ko se plaši u takvu šumu i ne ulazi to je kompleks od oko 3 hiljade hektara planine sa visinom od 700 do 1700 metara

Jelica Vukosavljevic
Гост

A to kiša samo i grmljavina a kod vas

Zika B Kojic
Гост

#Tako mu to dodje,kad covek nepozvan zadje u komsijski posed.A komsija ima male potomke,koje mora da zastiti,i eto ti belaja,xaxaxa.#

dejan
Гост
dejan

Na 15-tom lepo stoji tabla- OPREZ,MEDVED JE U SUMI. Neko ko je duhovit,dodao je -vukovi u toru a sumar u kafani