МЕДВЕД ДИВЉА ПО ЗАСЕОКУ КРАЉИ КОД УШЋА

8

УШЋЕ – У засеоку Краљи  који припада МЗ Тепечи протеклих дана медвед причинио знатну штету у воћњацима и пчелињаку.


У потрази за храном, медвед је предходних дана у засеоку Краљи причинио знатну штету у пчелињаку Срећка Божића из Ушћа.  Ово је други пут да медвед долази у његов пчелињак. Први пут било је то прошле јесени кад је зверка смо превртала кошнице док је овога пута вадила саће и јела мед.

У непосредној близини пчелињака  налазио се и шљивик  који је медвед такође поломио као и неколико засада младог ораха. Свуда у наоколо су јасно видљиви трагови шапа као и остаци измета.

Реално, мене је све више страх да је не сретнем када одем горе. Она осим дрењина нема шта да једе па се плашим да ме не нападне.” – каже за Студеница Online Срећко Божић који је почео  и да измешта свој пчелињак у Ушће.

У близини пчелињака на око 150 м ваздушном линијом налазе се  две куће са мештанима. У једној кући живи  једна старица а у другој такође стари брачни пар. Презивају се Дугалић. Миломир Дугалић нам каже да је мечку  виђао више пута и да је и њему  ломила шљиве по воћњаку, као и да је ноћу често чује како урла.

Медведи су биљоједи, хране се плодовима и медом али у недостатку хране постају сваштоједи па могу напасти и животиње као и људе.

новији страији највише гласова
Обавештење
Prvoslav Djurovic
Гост

Nije medved divljao već tražio hranu…

Nikola Sremuš
Гост

Nije sija nego vrat?

Nikola Sremuš
Гост

A sta rade toliki silni lovci? Skupljaju se samo da bi jeli i napili se.

Prvoslav Djurovic
Гост

Medved je, dragi gospodine , zaštićena vrsta a nisu ni svi lovci , kako ih vi opisujete , lov je vteški hobi .slažem se da to u našem kraju i nije baš..

Darko Petrovic
Гост

lovci su tu da smisle neku lovacku pricu uz neku casicu domace radze…

Milena Djokovic Crnoglavac
Гост

Gde li je Pako da se suoči sa njim!

Slobodan Dugalic
Гост

Nista cudno narod odlazi divljac dolazi

Milos Koricanac
Гост

Pa ne zna da je ove godine slabo imalo meda.