МЕШТАНИ БОГУТОВАЧКОГ КРАЈА ПОРУЧИЛИ ИНВЕСТИТОРИМА ДА НИСУ ДОБРОДОШЛИ

10

Мештани богутовачког краја поручили су данас инвеститорима минихидроелектрана да нису добро дошли у овом месту.


На неколико локација поред реке Лопатнице, мештани богутовачког краја данас су одржали протест  са ког су поручили  инвеститорима који желе да граде мини хидроелектране на њиховој реци, да нису добродошли и да ће сложно бранити њихову реку до краја.

Како су нам рекли у разговору, у плану је да једна словеначка фирма започне ускоро малу хидроелектрану на њиховој реци и да се они оштро противе тој одлуци. Мештани су протесте започели пре два месеца да би данас организованом акцијом на неколико локација дуж реке Лопатнице поставили и табле са упозорењима које поручују инвеститорима да је ово њихов еколошки рај  и да неће дозволити његово уништење.

“Ми недамо нашу реку до Станче, јер је у питању река поред које је насељено доста људи и који се баве сеоским туризмом. Такође недалеко од реке је и бања Лопатница” – каже за Студеница Online, Ана Ђогатовић из Лопатнице.

Радови још увек нису започети али у разговору са мештанина сазнали смо да инвеститори увелико купују свако парче земље у непосредној близини реке, углавном од слабо ситуираних и материлајно угрожених мештана који су принуђени да продају земљу.

Стотинак мештана: Богутовца, Матковића, Корићанаца, Лопатнице који су данас учествовали у акцији, потписали су и петицију којом ће пред институцијама бранити своје ставове.

новији страији највише гласова
Обавештење
Dušan Beočanin
Гост

Molim čuvajte tu lepotu

Dušan Beočanin
Гост

Nalecu kao cunami, sve bi zbrisali da mogu

Dusan Rakic
Гост

Prodane duse prodali si svoju zemlju za 100 evra e to je problem kod ovih nepismenih

Zivana Jankovic Lazarov
Гост

Cuvajte nedajte ,,hoce sve da nam unistu ,,evo prema Vlasinskom jezeru napravili ,strasno zalosno nema vode u recici ,,a Jezero Vlasinsko opustilo nema ga ni pola sto je bilo,,

Zoran Biorac
Гост

Svaka cast, zemljaci.?

Radulovic Lou
Гост

Pošteno ste ih upozorili. Iskrena objava rata. Na njima je sledeći korak.

Milena Stanisic
Гост

Svaka cast, Bogutovcani. Neka vam Dubocica posluzi za primer kako ne treba raditi.

Branko
Гост
Branko

Zasti ti Slovenci ne idu kod svojih prijatelja siptara da kod njih prave hidrocentrale nego u Srbiji gde god je nesto lepo i gde se pokrene nesto (SEOSKI TURIZAM) koji je za svaku pohvalu sada bi da potope i uniste. Nek grade oni po Sloveniji i siptariji a nas nek ostave na miru.

Milan Jovanović
Гост

Podrška, svaka čast narodu Bogutovca

Studenko Studeničić
Гост

Pa naravno nisu kao ovi naši ovde što su dozvolili da im odvedu Brevinu.