МЕСТО СМЕШТЕНО НА ДВЕ РЕКЕ ИМА ПРОБЛЕМА СА ВОДОМ!?

3

УШЋЕ – Неколико хиљада мештана варошице Ушће и ако је рођено и живи на ушћу најчистије српске реке Студенице у реку Ибар, већ месецима има проблема са водоснабдевањем.


Због велике и ненаменске потрошње воде због чега неки делови Ушћа нису имали пијаћу воду,  Месна заједница Ушће је почетком месеца јула била принуђена  да уведе рестрикцију воде како би се терет несташице подједнако поделио на све мештане Ушћа.

По важећем закону о комуналним делатностима и по мишљењу ресорног министарства, достављеном на захтев Месне заједнице, комуналним делатностима  а пре свега водоводом  могу се бавити само Јавна предузећа чији је  Град Краљево оснивач или овлашћено предузеће које испуњава веома строге законске услове. Садашње газдовање МЗ Ушће локалним водоводом  је потпуно у супротношћу са законом  јер МЗ Ушће није јавно предузеће нити је од града Краљева овлашћена да се тиме бави.

Како сазнајемо од мештана Ушћа, стање са водоснабдевањем и даље је тешко, рестрикција воде више нема али и даље постоје проблеми у вишим спратовима зграда где због лошег притиска долази до повремених несташица воде неколико пута у  току дана.

“Да, нема рестрикције али ободни делови Ушћа углавном немају воду док у зградама има повремених нестајања по неколико пута дневно”. –  потврдио је за наш портал Горан Николић, бивши председник Месне заједнице Ушће који је, уосталом и због проблема са водоснабдевањем био принуђен да се повуче са тог места.

Водовод у Ушћу изграђен је крајем 50-их година прошлог века. Саградили су га Ибарски рудници и мештани радном акцијом и од тада у њега није ништа уложено, док се насеље ширило  и прикључивало на мрежу која је одавно застарела.

ПРЕДХОДНА ВЕСТПЛАНИНА РАДОЧЕЛО ВАС ПОЗИВА НА ДРУЖЕЊЕ!!! (ВИДЕО)
СЛЕДЕЋА ВЕСТНА РУДНУ ОДРЖАН ПРВИ САЈАМ СЕОСКОГ ТУРИЗМА (ВИДЕО)
0 0 votes
Article Rating
3 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Dragana Radenkovic

Pomozite ljudima u Ušću da dodju do pijaće vode,pomozite im da izgrade savremeniji vodovod,jer ovaj koji oni imaju je zastareo,izgradjen je veoma davno,i potrebno je da se izgradi nov i savremeniji

Milos Bojanic

Pravnim putem protiv opstine i vodovod je tu za tri godine. Ako cekate opstinu i drzavu nece vas biti.

Nenad Petkovic

ko da im pomogne?valjda to trebaju da urade sami