НА КОПАОНИКУ 15.000 ГОСТИЈУ И МЕТАР СНЕГА (ВИДЕО)

0

КОПАОНИК – Копаоник је од почетка сезоне најпосећенији зимски туристички центар на Балкану. Данас овде на метар природног снега ужива више од 15.ооо љубитеља зимских спортова.


60 километара алпских и нордијских стаза, је у функцији готово од почетка сезоне, када су због недостака природног снега Скијалишта Србије стазе оснежавали. Снега сада има довољно а на радост многобројних скијаша стазе су одлично припремљене.

За безбедност скијаша даноноћно брине Горска служба спасавања Србије и лекари Ургентног центра у Конацима.

Хотелијери задовољо трљају руке. Још од половине децембра се тражи лежај више не само у објектима на самом скијалишту већ и у викенд насељу Треска.

У протеклих десет година ово је најбоља сезона на Копаонику кажу хотелијери а скијалишта Србије ове године бележе рекордну продају свиг врста карата за скијалиште. Овде нико не коментарише цене угоститљских услуга које су астрономске а од додатни намета треба рећи да се улаз у национални парк се наплаћује 150 динара по аутомобиле а паркиг место 500 динара по дану.

 

Иако снег и сада пада сва три прилаза Копаонику, из правца Јошаничке Бање, Руднице и Бруса су проходи, али возачи морају користити зимску опрему.

ЉЛ