НА РАДОЧЕЛУ ОДРЖАНА ПРВА ЏИПИЈАДА

2

Јуче је на планини Радочело одржан први скуп свих љубитеља четвороточкаша и ове планине, популарно названа “Џипијада”.


У организацији неколико ентузијасата и љубитеља ових четвороточкаша, који су и својеврсни заљубљеници у планину Радочело, јуче је по први пут одржана “Џипијада” на планини Радочело. По први пут на овој авантури окупили су се мештани подрадочелских села као и мештани Студенице, Ушћа, Полумира…

Званичан почетак руте био је од манастира Студеница преко Палежа па све до рудњанске висоравни, где је направљена и прва пауза на путу до планине Радочело. Свечани ручак у организацији свих учесника, одржан је недалеко од саборишта Ваљуга у једној од новоизграђених викендица којих је, да напоменемо, све више на једној од најлепших планина Србије.

Иначе, последњих година, планина Радочело се полако и “стидљивим” корацима помера са мртве тачке. Након свечаног ручка, круг је преко Мланче затворен у  Студеници.

План је да ова акција прерасте у традиционални скуп који ће сваке године окупљати све већи број учесника и заљубљеника у планину Радочело.

„Желео бих да се захвалим свим учесницима, и надам се да ће ово постати традиционално  и да ћемо се и наредних година окупљати исто овако у још већем броју“ – каже за Студеница Online, Слободан Пешић домaћин овогодишњег скупа.

0 0 vote
Article Rating
2 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Kopaonik - Insta KOP

Pozdrav sa Kopaonika.

Studenko Studeničić

Lepa akcija, svaka čast!