НАЈНОВИЈА ВЕСТ: УКИНУТО ВАНРЕДНО СТАЊЕ!

0
- рекламе -

Скупштина Србије на данашњој седници усвојила је предлог Владе и председника Србије да се укине ванредно стање, самим тим и полицијски час.


Ово значи да остају одређене мере заштите од корона вируса, али се укида ограничење кретања за све грађане Србије. Полицијски час још данас траје до 5 часова ујутро.

- рекламе -

Ванредно стање у Србији због коронавируса проглашено је 15. марта тројним потписом председника Републике, Скупштине и Владе, без сазивања парламента уз образложење да је Влада донела уредбу по којој је забрањено окупљање више од 50 људи у затвореном простору.

Укидање ванредног стања, укључујући и полицијског часа, не значи и да неке мере уведене током борбе са коронавирусом неће остати на снази.

Рукавице и маске биће обавезне у јавном превозу, али и у ресторанима и кафићима, физичка дистанца остаје на снази, забрана јавних окупљања, нема наставе у школама – остаје настава на даљину, нема биоскопа и позоришта.

На снази остаје држање дистанце од два метра, до даљег ће морати да се избегавају контакти – загрљај, руковања, старији од 65 ће моћи да се крећу када год пожеле, али је препорука да и даље више времена проводе у својим домовима.

Шетња је дозвољена, али никако у групи.

Славља попут свадби, крштења, рођендана биће дозвољена од 15. јуна.

 

РТС

- рекламе -
ПРЕДХОДНА ВЕСТГОДИНУ ДАНА ПЛАНИНАРСКОГ ДРУШТВА “РАДОЧЕЛО” ИЗ УШЋА
СЛЕДЕЋА ВЕСТКАКО ДО 100 ЕВРА ОД ДРЖАВЕ?