НЕДИМОВИЋ: СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ СЕДНИЦА САВЕТА ЗА МАЛИНЕ

10

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић најавио је данас да ће следеће недеље бити одржана седница Савета за малине, на којој ће између осталог бити изнети и подаци о трошковима производње.


„Нисам чаробњак из Оза да могу да обећам цену која ће све задовољити. Мој посао је да разговарам и са хладњачарима и са малинарима, да покушам да те природно супротстављене ставове некако приближим“, рекао је Недимовић.
Додао је да претходне две године за малинаре нису биле добре, за разлику од ранијих година.

„Чињеница је да смо 2011. године имали 11.900 хектара малине, прошле године 23.000 хектара малине, а тржишта су иста“, рекао је Недимовић, напомињући да је тренутно ситуација таква да је понуда већа од потражње.

Он је додао да је посао државе да отвара тржишта за малинаре и истакао да ће ускоро разговарати са представницима јапанске привредне коморе, те да је јуче разговарао са делегацијом из Египта у којој су и власници ланаца хотела, како би купили неку количину малине за своје потребе.

Недимовић је најавио да ће следеће недеље бити одржан Савет за малину, на којем ће се изаћи са конкретним показатељима колико кошта килограм малине у производњи, на плантажама до једног хектара, као и са конкретним мерама.

„Ми имамо 59.000 газдинстава који имају до једног хектара малине, то је јако важан социолошки проблем, са аспекта популационе политике“, рекао је Недимовић.

Он каже да је пораст цене радне снаге велики проблем јер производња килограма малине кошта 100 динара.

„Ако не раде само чланови домаћинства, ако тражите раднике са стране, онда ту нема бизниса“, рекао је Недимовић.

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: RTV

0 0 vote
Article Rating
10 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Malinar

Čemu služi taj „Savet za malinu“? Kakvu bitnu odluku su oni doneli? Zanima me da li to rade volonterski ili primaju plate članovi tog saveta?

Milan Milosavljevic

Reci ce Vam da nema kartela i da cenu odrdjuje trziste…

Владајућој „елити“ НЕ ВЕРУЈТЕ, НЕ ДОЗВОЛИТЕ, ДА ВАМ ПРОДАЈУ ЛАЖ ЗА ИСТИНУ!!!

Nikola Sremuš

Preveslace vas kao god okrenete.

Radiša Gole

Nikola Sremuš pa nek veslaju one svoje sto su im produzena ruka,poput Dobrivoja Radovica iz Ivanjice nas normalne nece,jer im nista ne verujemo.

Zorica Bressel

Maline kupine jagode borovnice drenjine divlje jagode tresnje visnje trnjine kao zlato na zapadu! Privatno se ujedinite. Kupite hladnjacu i pravo na zapadu. Nekoliko domacinstva i eto uspeh! Verona dobra investicija! Veliki pozdrav i puno uspeha

Небојша Ромчевић

Tako je Zorice!Jos kad izvoz ne bi morao da ide preko bata to bi i moglo da pije vodu….

Boško Vuk Grbović

Zorica Bressel kako kad Ruzica drma…

Radiša Gole

Ko jos nesto veruje naprdnim radikalima.Samo smena ovog nakaradnog rezima i onda ima neke nade.Ovo je samo kupovina vremena jer im je voda dosla do grla.Mozda ce malo ucenama hladnjacara malo vracanjem otetog od nas cena i biti ove godine malo veca,ali ako se odrze na vlasti sve ce mo to duplo vratiti narednih godina .

Ibrahim Husovic

Videcemo kakvu je prevaru smislio.