2 C
Kraljevo
уторак, 18. јануара 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  НОВИХ 8 ОБОЛЕЛИХ ОД КОВИД–19 У КРАЉЕВУ

  - маркетинг -

  У КРАЉЕВУ ОЗБИЉНИЈЕ СТАЊЕ НЕГО У ВРХУНЦУ ПАНДЕМИЈЕ


  У Краљеву из дана у дан, од саопштења до саопштења из Завода за јавно здравље Краљево, расте број оболелих од вируса корона. Према јутрошњим информацијама од преостала три (3) тестирана узорка који су били у раду 26. јуна, један (1) је позитиван, два (2) су негативна.
  Стигли су резултати и тестираних 27. јуна. Према тим подацима, од укупно тестирана 23 узорка са територије града Краљева послата на тестирање у лабораторију Клиничког центра Србије „Ватрено око“ – седам (7) је позитивно, тако да су до сада на територији града Краљева евидентирана 83 лица позитивна на вирус „САРС-ЦоВ-2“, који изазива заразну болест „Цовид-19“. 

  Virus Korona 17

  Међу новооболима углавном су млађи пацијенти између 20 и 40 година. Инфективно одељење Опште болнице “Студеница” је попуњено пацијетима, из Краљева, Врњачке Бање, Рашке и Тутина, са лакшом клиничком сликом која захтева стационарно лечење, а неколико теже оболелих налази се на лечењу у Клиничком центру у Крагујевцу.

  Епидемиолози понављају да је у Краљеву тренутно озбиљнија и неповољнија ситуација него у врхунцу епидемије током априла месеца.

  Епидемилог Радован Чеканац каже да у Краљеву има, вероватно, оболелих десет пута више него што има регистрованих и да се грађанима препоручује да поштују мере социјалне дистанце, да избегавају велике скупове и у затвореним просторима носе маске.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -