0 C
Kraljevo
субота, 15. јануара 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ОД СРЕДЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОМОЋ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА; СТОЧАРИ И ПЧЕЛАРИ ДОБИЋЕ НОВАЦ БЕСПОВРАТНО

  - маркетинг -

  Пандемија и мера ограничења штете и пољопривредним произвођачима. Да би им помогла држава је издвојила 2,6 милијарди динара, а пријављивање за та средства почиње у среду. У Влади кажу да ће неки сточари и пчелари добити и бесповратну помоћ за коју ни не морају посебно да се пријављују.


  Пољопривредници ће моћи да узму кредит до три милиона динара – на три године уз камату од један одсто и грејс период до годину дана.

  „Од среде-четвртака пословним банкама у њиховим срединама, коју год желе, за кредитну подршку 11,5 милијарди динара кредита ће бити на располагању. За све оно што пољопривредници мисле да им треба, и за текућу ликвидност и за обртна средства за било шта, сваки пољопривредни произвођач може да се обрати за ову меру“, истиче министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

  Бесповртна помоћ уплаћиваће се дирекно на рачун пољопривредника, односно регистрованих газдинстава и за њих не треба никаква пријава.

  А добиће их због затварања зелених пијаца власници пластеника и то у зависности од величине пластеника – до 90.000 динара. Затим пчелари који су угрожени због забране кретања и мали млекари и сточари који су имали уговоре са угуститељским објектима.

  За краве ће добити по 3.000 динара а максимално 30.000 динара. За овце и козе по 500 динара, највише 20.000 динара. За пчеларе који имају више од 70 година издвојено је 800 динара по кошници и максимално могу добити до 20.000 динара.

  Пољопривредницима је свака олакшица добродошла јер сетва, кажу, не може да чека.

  Министар пољопривреде указује да је епидемија „виша сила“.

  „Држава у овом тренутку може овако да изађе, ако приметимо да нека секторска мера још треба да се примени, ми анализирамо и реаговаћемо“, додаје Недимовић.

  Држава је за помоћ пољопривредницима због пандемије издвојила укупно 2,6 милијарди динара.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: РТС

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -