ОД СУТРА УПИС ПРВАКА ЕЛЕКТРОНСКИ

0
- рекламе -

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ, КОЈИ ТРАДИЦИОНАЛНО ПОЧИЊЕ 1. АПРИЛА, ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ, ЗБОГ АКТУЕЛНЕ СИТУАЦИЈЕ И ВАНРЕДНОГ СТАЊА, ПОЧЕТИ КАСНИЈЕ.


Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа.

На овај начин, школе ће евидентирати заинтересованост родитеља за то да упишу дете у одређену школу како би оквирно знале који број ђака могу да очекују. Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим он буде дефинисан.

- рекламе -

Након дефинисања датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање, која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом.

Школе ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу.

- рекламе -
ПРЕДХОДНА ВЕСТСВИ ПУНОЛЕТНИ ГРАЂАНИ ДОБИЋЕ ПО 100 ЕВРА, ПО ЗАВРШЕТКУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА
СЛЕДЕЋА ВЕСТВРЕМЕ ДАНАС ХЛАДНО, МЕСТИМИЧНО СНЕГ