-1 C
Kraljevo
петак, 21. јануара 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ОДРЖАН ПРОТЕСТ МАЛИНАРА У КРАЉЕВУ; ЗА ПОЛИТИЧАРЕ ГАЈБА МАЛИНА НА ПРАГУ ГРАДСКЕ УПРАВЕ

  - маркетинг -

  КРАЉЕВО – Синоћ је на централном градском тргу  “код Милутина”одржан протест малинара са овог подручја.


  Краљевачкој опозицији, која једном недељно у центру града негодује због, како кажу, неравноправне расподеле средстава за пројектно финансирање медија у Краљеву, синоћ су се прикључили и малинари, незадвољни откупном ценом. На четвртом до сада одржаном скупу су говорили, малинари, опозициони политичари из Краљева и бивши радници угашених фирми из Краљева.

  Скупу се први обратио Милан Новаковић из Жиче, представник краљевачких малинара и истакао да је ово скуп незадовољних људи који траже своја права.

  “Тренутно у Краљеву има више хектара под малином него икада. Од прошле године нагло је пала цена. Овде смо се скупили да неко чује да и ми постојимо и гајимо малину. Ако у овој борби не будемо имали успеха лако се може десити да малињаци буду преорани и да ова грана буде уништена.”

  У времену у коме је пропала индустрија у Србији, људи су се окренули малинарству и марљиво су градили малињаке, рекао је он и додао да би се уредио овај део привреде држава мора да посредује између произвођача малине и хладњачара.

  Радиша Плашић из Студенице, председник удружења “Студеница” из Ушћа рекао је,  да је циљ њиховог удружења  да младима на селу обезбеде да од свога рада живе.

  “Било ко да је дошао на власт, сви нам причају да треба да се вратимо на село и бавимо пољопривредом а нико од њих се није латио будака и мотике” и додао  да држава нема стратегију и да било шта произведете на селу немате сигурност и навео пример производње кромпира  чија се производња временом угасила у студеничком крају.

  Поред краљевачких малинара на скупу су говорили и Владета Деспотовић бивши радник “Аутотранспорта”, упозорио је да након продаје имовине “Ауторанспорта” инвеститору из Турске, радници још нису добили ни динар својих потраживања као и лидер опозиције из Краљева Иван Матовић, “Староседеоци Краљева и околине”. На његов предлог окупљени грађани прошетали су се до зграде Градске управе, где су симболично на праг главног улаза просули гајбицу са малинама.

  РТ

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Radmila Dačović Radica
  3 године пре

  PODRSKA STANOVNICIMA SRBIJE I SRBIJI PO SVIM OSNOVAMA !!!

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -